Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος νέος Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος νέος Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος Διορίστηκε από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως Εκπρόσωπος του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Η Απόφαση είχε ληφθεί εδώ και αρκετές ημέρες απλά Επικυρώθηκε και Τυπικά από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο νέος Εκπρόσωπος διαδέχεται στη θέση αυτή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος ο οποίος τον περασμένο μήνα Υπέβαλε την Παραίτηση του από την θέση αυτή.

Βιογραφικό του Μητροπολίτου Λαοδικείας

Ο Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1972 και Πρεσβύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου 1972. Υπηρέτησε επί 21 Έτη ως Καθηγητής της Φιλοσοφίας και της Χριστιανικής Ηθικής στο Κολλέγιο Αθηνών. Το 1979 Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Μάντζεστερ. Στις 18 Μαρτίου 2000 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι Τιτουλάριος Επίσκοπος Ναζιανζού, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Τη Χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Ιάκωβο και Σεβαστείας κ. Δημήτριο. Διετέλεσε επί δεκαετία Αρχιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Λονδίνου. Το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου συνέχισε τη Διακονία του ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Στις 29 Αυγούστου 2018 Εξελέγη Τιτουλάριος Εν Τιμητική Ενεργεία Μητροπολίτης Λαοδικείας έχοντας Συνυποψηφίους τους Επισκόπους Τροπαίου κ. Αθανάσιο και Αμορίου κ. Νικηφόρο.

Επισκέψεις: 11

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο