Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας καλεί την Αντιπολίτευση του Μαυροβουνίου να σταθεί στο πλευρό της Εκκλησίας


Επιστολή προς την Αρχηγό του Κόμματος “Νέα Σερβική Δημοκρατία” κ. Αντρίγια Μάντιτς, απέστειλε σύμφωνα τα ΜΜΕ του Μαυροβούνιου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας στην επίστολή του, παροτρύνει την Αντιπολίτευση του Μαυροβούνιου να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες που θα προστατεύσουν τα Ιερά της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

“Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξάπλωση του Κορωνοϊου, προσευχόμαστε στον Αναστάντα Χριστό για την υγεία και σωτηρία όλων των ανθρώπων. Αλλά ο δεύτερος ιός που συγκλόνισε το Μαυροβούνιο δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος και επιβλαβής από τον Κορωνοϊό” – αναφέρει στην επίστολή του ο Πατριάρχης.

Επίσης ο κ. Ειρηναίος κάνοντας έναν απολογισμό για την στάση του λαού, προσθέτει πως “ο Σερβικός λαός του Αγίου Σάββα υπερασπίστηκε μαζικά την Ορθοδοξία στην χώρα”.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας, υπενθύμισε στην κ. Μάντιτς ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι διαμαρτυρίες Κατά του Νόμου για τη Θρησκευτική Ελευθερία στο Μαυροβούνιο σταμάτησαν προσωρινά.

“Ο λαός του Θεού μόλις γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, σκοπεύει να βγει στους δρόμους και να επαναλάβει την διαμαρτυρία του” τονίζει κλείνοντας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο