Νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος

Νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος

Η αρχή του Θέρους ξεκίνησε για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με μία ιδιαίτερα ευλογημένη τελετή και με μία πολύ χαρμόσυνη είδηση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουνίου 2020, στο καλλιμάρμαρο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού, ετέλεσε Αρχιερατικό Αγιασμό, παρουσία του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αγγέλου Ανθόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, των Κληρικών και των λαϊκών Στελεχών των Διοικητικών Υπηρεσιών της Μητροπόλεως και του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής Αγάθωνος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Γερμανού Γιαντσίδη.

Προ της Απολύσεως της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών ευχήθηκε πατρικώς και εγκαρδίως στους συνεργάτες του καλό μήνα και καλό καλοκαίρι με υγεία, δύναμη και ευλογία από τον Θεό, καθώς εισερχόμαστε σε μία νέα περίοδο, επιστροφής στην κανονικότητα,  μετά και από τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, τις οποίες διήλθε η Πατρίδα μας, η Εκκλησία μας και ο κόσμος ολόκληρος.

Ο Σεβασμιώτατος με πολλή χαρά Ανακοίνωσε σε όλους τους συνεργάτες του την απόφασή του, ότι από σήμερα 1η Ιουνίου, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος, διορίζεται και αναλαμβάνει Καθηγούμενος της Ιστορικής και Αγιωνύμου Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος, ευχόμενος πατρικώς να έχει καλή Διακονία και την από Θεού δύναμη στο πνευματικό ‘Εργο και στην άνθιση και αυτής της Μονής.

Το Νέο Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής πλέον απαρτίζεται από τον Καθηγούμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Προηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Βλάσιο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Κάσση, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολεως.   

Στο άκουσμα της ειδήσεως, άπαντες οι συνεργάτες αναφώνησαν δυνατά το ΑΞΙΟΣ στον Άγιο Πρωτοσύγκελλο και μετ’ αδελφικού ασπασμού του ευχήθηκαν από ψυχής τους τα δέοντα.  

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

 «Αγαπητοί μου και Άγιοι μου Πατέρες, τα Έτη σας να είναι πολλά, καρποφόρα, γόνιμα και πάντοτε φωτεινά,  για να εργαζόμεθα τα έργα του φωτός και να φωτίζουμε τις καρδιές των ανθρώπων, τις σκέψεις των ανθρώπων και κυρίως να φωτίζουμε τις πιο σκοτεινές πλευρές της κάθε ύπαρξης, δηλαδή τις καρδιές τις λυπημένες,  τις πονεμένες, τις απελπισμένες, τις θλιμμένες, κάθε άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να βρει φως, να βρει τον Χριστό μέσα στη ζωή του. Εμείς καλούμεθα να του δείχνουμε αυτό το δρόμο, μέσα από την διακονία μας, είτε αυτή είναι Διοικητική, είτε είναι Κοινωνική, Προνοιακή, είτε είναι πνευματική αμιγώς, είτε είναι προσευχητική, είτε είναι ακόμη και η σκιά μας, ακόμα και η αύρα. Ακόμα και η αίσθηση την οποία αποπνέουμε στους άλλους ανθρώπους θα πρέπει να φωτίζει και όχι να σκοτίζει τις ψυχές και τις καρδιές τους.

Σήμερα είναι 1η Ιουνίου, εύχομαι καλή εβδομάδα, καλό μήνα, καλό καλοκαίρι και εύχομαι ο σημερινός Αγιασμός, που φυσικά γίνεται και θα γίνεται κάθε μήνα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα σηματοδοτεί και πιο εμφαντικά την επιστροφή μας στην κανονικότητα, μετά από μία δύσκολη περίοδο. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία, να ζητήσουμε το Έλεος και την βοήθεια του Θεού,  την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος και με τον Αγιασμό αυτό να κάνουμε ένα νέο καλύτερο, πιο δημιουργικό και πιο δυνατό ξεκίνημα.

Ευχαριστώ και τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ο οποίος είναι κοντά μας σήμερα συμπροσευχόμενος, ευχαριστώ και πάλι όλους τους Αγίους Πατέρες και όλους τους συνεργάτες μας, διότι  αυτή τη δύσκολη περίοδο υπερέβαλαν τον εαυτό τους, έδωσαν όλο τους το είναι και συμπαραστάθηκαν και στην ελαχιστότητά μου, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, αλλά και στις ιδιαιτερότητες, τις οποίες ζήσαμε όλη αυτή την περίοδο, γι’ αυτό τους ευχαριστώ, τους ευλογώ και  και εύχομαι ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές σας, να ευλογεί την ζωή σας και έτσι με υγεία και με φόβο Θεού  και με αγάπη για τον άνθρωπο να συνεχίσουμε τη Διακονία μας.

Σήμερα μάλιστα είναι  και μία έτι πρόσθετη ευτυχής συγκυρία, καθώς τώρα ανερχόμενος στο Γραφείο μου, θα υπογράψω την Απόφαση της Μητροπόλεως, την Απόφαση του Μητροπολίτου σας, ώστε από σήμερα ο Άγιος Πρωτοσύγκελλός μας Αρχιμανδρίτη π. Άγγελος Ανθόπουλος, θα αναλάβει και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

Να του ευχηθείτε να είναι Άξιος και να εργαστεί, ώστε να καρποφορήσει έτι περισσότερο και αυτή η Μονή της  Μητροπόλεως, όπως όλες οι Μονές, οι οποίες αποτελούν θα λέγανε τις αναμμένες φωτεινές λαμπάδες, οι οποίες αποτελούν τους φάρους τους φωτεινούς, μέσα στη νύχτα της ζωής μας και μας δείχνουν το δρόμο. Να ξέρουμε ότι μπορεί μεν να είμαστε μέσα  στο πέλαγος και να θαλασσοδέρνουμε, αλλά ο φάρος ο  φωτεινός, μας δείχνει ότι υπάρχει στεριά, υπάρχει λιμάνι, υπάρχει προορισμός, δεν είμαστε χαμένοι στο πουθενά και στο χάος.

Και πάλι θερμά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τους αδελφούς μας που σήμερα είναι εδώ έκτακτοι επισκέπτες των Υπηρεσιών μας, ο Θεός να ευλογεί τη ζωή σας, να ευλογεί όλο σας το είναι».

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο