Με τους Θρησκευτικούς Ηγέτες του Ελμπασάν συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Αλβανίας


Με τους θρησκευτικούς ηγέτες του Ελμπασάν, μεταξύ των οποίων και ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Αντώνιος, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.

Επισκέφθηκε την πόλη και επαίνεσε τις θρησκευτικές κοινότητες για το  έργο που επιτελούν (φιλανθρωπικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό κ.λπ.) και για την αλληλοκατανόηση, που επιδεικνύουν, προκειμένου ο αλβανικός λαός να είναι ενωμένος.  

Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είμαι χαρούμενος,  που από την αγαπημένη πόλη του Ελμπασάν, έχουμε ένα μεγάλο παράδειγμα αρμονίας και θρησκευτικής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών. Και  το πολύ σημαντικό μήνυμα της ενίσχυσης της εθνικής ενότητας από τις θρησκευτικές κοινότητες, μέσα από την ανοχή μεταξύ τους, παρά τις διαφορετικές διαφορές στην πίστη ή στον πολιτισμό. Συγχαίρω ιδιαίτερα το Κέντρο Διαθρησκευτικής Συνεργασίας στο Ελμπασάν για τον πολύ θετικό ρόλο που διαδραματίζει προς αυτή την κατεύθυνση”.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, όπως και οι Μητροπολίτες, με τη στάση αγάπης και συμπαράστασης προς τους πολίτες της Αλβανίας, ανεξάρτητα από την καταγωγή και τη θρησκεία τους, έχει κερδίσει τις καρδιές τους.  

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας είναι παρούσα στα μεγάλα προβλήματα του λαού, όπως αυτή την περίοδο, που μαστίζει τη χώρα ο κορωνοϊός.

Με συσσίτια και άλλους τρόπους ενισχύει όσα περισσότερα άτομα μπορεί και όπου χρειάζεται συνεργάζεται για το κοινό καλό με τα άλλα θρησκεύματα.

Είναι ενδεικτικό πολλών πραγμάτων το γεγονός ότι η Εκκλησία της Αλβανίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αγκαλιάζει με πολύ απλότητα τους πάντες και ιδίως τους ανθρώπους του μόχθου, που προστρέχουν κοντά του με ελπίδα και τον βλέπουν ως ενωτικό σύμβολο.

Και με αυτό τον τρόπο αγάπης του ανατρέπει πολλά από τα στερεότυπα της κοσμικής πραγματικότητας.

Με ύφος γαλήνιο και λόγο πάντα μεστό και σοβαρό, ανοίγεται σ’ ένα διἀλογο προσώπων, κοιτώντας τους άλλους στα μάτια και ψάχνοντας πέρα από το τώρα το μονίμως επίκαιρο.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο