Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος προς φοιτητές: «Η Εκκλησία δεν σας ξεχνά»


Φωτογραφίες: Γεώργιου Φερδή, Θεολόγου – Δημοσιογράφου 

«Η Εκκλησία δεν σας ξεχνά» τόνισε κατά την επίδοση Υποτροφιών σε Έλληνες και Αλλοδαπούς φοιτητές ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού πραγματοποιήθηκε η Τελετή Παράδοσης Υποτροφιών σε 48 Έλληνες Φοιτητές για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και σε 37 Αλλοδαπούς Φοιτητές για Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα.

Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2019 – 2020 ανέρχεται σε 306.000 ευρώ.

Στην Τελετή παρέστησαν εκτός από τον Μακαριώτατο και οι Συνοδικοί Ιεράρχες, τα Μέλη της Υποεπιτροπής Χορήγησης Υποτροφιών και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολιγώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Ο Αρχιγραμματέας αναφέρθηκε στον θεσμό των υποτροφιών ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριαδος κ. Ιγνατιος ως Πρόεδρος της υποεπιτροπής αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού των υποτροφιών χαρακτηρίζοντας το δώρο της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας πως «είναι κατόρθωμα ότι συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες της εποχής».

Δύο υπότροφοι (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν εκ μέρους όλων των υποτρόφων τις ευχαριστίες τους στον Μακαριώτατο και την Ιερά Σύνοδο για την Χορήγηση των Υποτροφιών, τονίζοντας την σημασία που αυτές έχουν για τους ίδιους και για την πορεία των Σπουδών τους.

Πριν επιδοθούν οι υποτροφίες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη τα Μέλη της Υποεπιτροπής για το ενδιαφέρον τους. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες της Εποχής που ανάγκασαν να μειωθούν αρκετές παροχές και ευχήθηκε ο Θεός να δώσει δύναμη και ενίσχυση σε όλους. Απευθυνόμενος στους φοιτητές επεσήμανε «πως η Εκκλησία δεν τους ξεχνά» και εύχεται δύναμη στις Σπουδές και επιτυχία στην εξέλιξη τους ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του τόνισε «πως αγαπάμε την Πατρίδα μας, αλλά πάνω από όλα είναι η ορθοδοξία που μας δυναμώνει ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο