Μήνυμα ενότητας και υποστήριξης από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας προς το Άγιο Όρος (VIDEO)


Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους Επίσημος Ιστότοπος Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Εσφιγμένου, μίας από τις είκοσι κυρίαρχες ιερές μονές, που συναπαρτίζουν την μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους Άθω, υπό την πνευματική εποπτεία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την υποστήριξή του στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και την ευχή του για ενότητα στο Άγιο Όρος εξέφρασε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 η αυτού Μακαριότης ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκοπόλεως κ.κ. Πολύκαρπος υποδέχθηκαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο και τη Συνοδεία του. Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου π. Βαρθολομαίος βρέθηκε στη Σόφια στα πλαίσια της Παρουσίασης του Νεοεκδοθέντος βιβλίου πνευματικού περιεχομένου του ιδίου σε Αίθουσα του Πατριαρχείου.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο π. Βαρθολομαίο για την επίσκεψή του και για τις προσευχές των Αγιορειτών Πατέρων για το καλό όλου του κόσμου. Η αυτού Μακαριότης Διαβεβαίωσε για τις προσευχές του για την επίλυση της υπόθεσης της Μονής Εσφιγμένου και εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Παναγία δεν θα αφήσει τα παιδιά της στην αντιμετώπιση των διαφόρων δοκιμασιών, αλλά πως σύντομα όλα θα λυθούν.

Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίων Αναργύρων Πέρνικ, Αριχμανδρίτης π. Νικάνωρ, παρέδωσε στον Πατριάρχη και παρουσίασε το βιβλίο του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου π. Βαρθολομαίου «Λόγοι πνευματικής παρακλήσεως εν Χριστώ», μεταφρασμένο στη Βουλγαρική Γλώσσα.

Στη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη συμμετείχαν επίσης ο Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Σούκοβο Σερβίας, Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ και ο Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πογκάνοβο Σερβίας, Αρχιμανδρίτης π. Μαρδάριος.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο