Κύκλος Διαδικτυακών Διαλέξεων «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας

Κύκλος Διαδικτυακών Διαλέξεων «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα θρησκευτικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Αγγλική Γλώσσα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας. 

Το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κ. Νικήτα, ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς τις Διαλέξεις και συμμετέχει ενεργά. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή από τον Πανοσιολογιωτατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Τσιμαλή και στη συνέχεια ακολούθησαν θέματα από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. 

Από το φετινό Μάρτιο ξεκίνησε νέος κύκλος διαλέξεων υπό το γενικό θέμα «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» με τη συμμετοχή διακεκριμένων Εισηγητών από τη Μεγάλη Βρεταννία και όλο τον κόσμο, όπως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, Κοσμήτορας της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Ακαδημίας του Τορόντο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ, Δρ.Θ., ο Πανοσιολογιώτατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Essex, π. Πέτρος, Δρ. Θ., ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πορφύριος Georgi, Καθηγητής Δογματικής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή Balamand του Λιβάνου, o βρεταννός στην καταγωγή Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Aλέξιος Torrance, Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Νotre Dame της Indiana, o Καθηγητής Αντώνιος Καλδέλλης, Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ohio και η Αδελφή Μαγδαληνή της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Essex. 

Μερικά από τα θέματα που αναπτύσσονται στα πλαίσια αυτού του κύκλου είναι: Τα Εγκαίνια (Γενέθλιο) της Κωνσταντινούπολης, Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή και η Ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και η Ορθόδοξη παράδοση, Η πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Σωφρονίου του Essex, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Maitland Moir: Άνθρωπος σταλμένος από το Θεό, Οικογενειακή Ζωή, Το Μυστήριο του Χρίσματος. 

Η Εβδομαδιαία αυτή δραστηριότητα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2020 κάθε απόγευμα Τρίτης στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο κέντρο του Λονδίνου. Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πολύ σύντομα χρειάστηκε να μετατραπεί σε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας Zoom. Από ένα μικρό κοινό πενήντα περίπου συμμετεχόντων κατά τις πρώτες Εβδομάδες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους πεντακόσιους εγγεγραμμένους ακροατές.

Ο παρών κύκλος θα διακοπεί προσωρινά στις 22 Ιουνίου 2021 λόγω του καλοκαιριού και θα επανεκκινήσει το Σεπτέμβριο υπό την ίδια γενική θεματική με μεγάλη ποικιλία επιμέρους θεμάτων, τα οποία έχουν αναλάβει αξιόλογοι Εισηγητές. Την οργάνωση και το συντονισμό της παραπάνω Διακονίας καθώς και της κατηχητικής Διακονίας Ενηλίκων στην Αγγλική Γλώσσα έχει αναλάβει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Τσιμαλής, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο