Κυκλοφόρησε το νέο Βιβλίο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου & Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου


Το τελευταίο βιβλίο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ngjallja της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Πρόκειται για ένα τριγλωσσικό εγχειρίδιο – περίληψη της ιστορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Περιοχή της Σύγχρονης Αλβανίας με τον τίτλο “Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή της σύγχρονης Αλβανίας (1ος έως τα μέσα του 20ου αιώνα)”.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων κ.κ. Αναστάσιος έχει τακτοποιήσει το Υλικό του στις φάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτήν την Περιοχή. Με το νέο του βιβλίο, γίνεται μια πολύ πιο λεπτομερής ιστορική επισκόπηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να τεκμηριώσει Επιστημονικά την παρουσία του Χριστιανισμού στην Αλβανία από την Αποστολική Εποχή, την άνθηση της Ορθοδοξίας στα Βυζαντινά χρόνια, τη συμβολή και τη σημασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό την Οθωμανική κυριαρχία, τη χορήγηση του καθεστώτος Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο το 1937.

Το βιβλίο ρίχνει φως στην Περίοδο Δίωξης της Εκκλησίας υπό τον Κρατικό Αθεϊσμό, και τις συνέπειες.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος αναλύει την πνευματική και Πολιτιστική κληρονομιά στην ιστορία της Τέχνης (Αρχιτεκτονική, Εικονογραφία, Ψηφιδωτά, Μικρογραφίες κ.λπ.). 

Το υλικό είναι χρονολογικά διαμορφωμένο: Πρώιμη Χριστιανική, Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες:

π. Θεοφάνης Ιωαννίδης

E-mail: p.theofanis@lavaron.com.gr

Διεθνές νούμερο: 0044 77 000 121 16

κιν. 6987311132

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο