Κατάργηση δικτύου 3G της Cosmote: Πότε θα ολοκληρωθεί και το FAQ που λύνει απορίες


Η Cosmote σε επίσημο FAQ που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, εξηγεί αφενός πότε θα ολοκληρωθεί (η διαδικασία κατάργησης έχει ξεκινήσει) και τι θα συμβεί με τις συσκευές μας.

Πότε θα καταργηθεί πλήρως το δίκτυο 3G; και τι σημαίνει η κατάργηση του 3G για μένα;

Η σταδιακή απενεργοποίηση του 3G ξεκίνησε με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021, οπότε και η κάλυψη του 3G θα αντικατασταθεί πλήρως από το COSMOTE 4G.

Αυτό σημαίνει ότι:

  1. Εάν έχετε συσκευή 4G δεν θα επηρεαστείτε από την αλλαγή, παρά μόνο εάν πρόκειται για συσκευή παλαιάς τεχνολογίας, όπου ενδεχομένως να παρατηρήσετε πολύ μικρές διαφορές.
  2. Εάν έχετε συσκευή 3G και θέλετε να έχετε την ίδια ή καλύτερη εμπειρία mobile internet θα πρέπει να την αντικαταστήσετε με μία νέα συσκευή 4G. Διαφορετικά θα μπορείτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε για υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων μέσω του δικτύου 2G με λιγότερες όμως δυνατότητες mobile internet.
  3. Εάν έχετε συσκευή 2G και είστε ικανοποιημένοι από τη σύνδεση mobile internet που έχετε, δεν χρειάζεται να κάνετε καμία αλλαγή.

Υπάρχει περίπτωση να μην έχω κάλυψη 4G;Έχουμε αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο 4G στην Ελλάδα. Όλη η κάλυψη του 3G δικτύου θα αντικατασταθεί πλήρως από 4G. Επιπλέον η δωρεάν υπηρεσία WiFi Calling που είναι διαθέσιμη για όλες της 4G VoLTE συσκευές διασφαλίζει την κάλυψη στα ποιο απαιτητικά σημεία (υπόγεια κ.λ.π.) μέσω WiFi, αρκεί να υπάρχει σταθερή σύνδεση internet.

Θα επηρεάσει την 2G συσκευή μου η κατάργηση του 3G δικτύου;Δεν θα επηρεαστεί καθόλου. Οι υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων ή η λειτουργία των POS και άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών για επιχειρήσεις θα παραμείνει ως έχει.Θα επηρεάσει την 3G συσκευή μου η κατάργηση του 3G δικτύου;

Μετά την κατάργηση του 3G δικτύου, ο χρήστης που έχει στην κατοχή του 3G συσκευή θα αντιληφθεί πολύ φτωχές υπηρεσίες δεδομένων όταν δεν θα βρίσκεται συνδεδεμένος σε WiFi. Έτσι θα είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα ή να χρησιμοποιεί γενικότερα υπηρεσίες μέσω internet. Όσον αφορά την φωνή όμως δεν θα δει διαφορές.

Για το λόγο αυτό, εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε το mobile internet στο κινητό σας προτείνουμε να αντικαταστήσετε τη 3G συσκευή σας με μία νέα συσκευή 4G VoLTE.

Θα επηρεάσει την 4G συσκευή μου η κατάργηση του 3G δικτύου;

Οι 4G συσκευές ανήκουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
Στις 4G VoLTE συσκευές που υποστηρίζουν WiFi Calling υπηρεσίες, δηλαδή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φωνής μέσω 4G αλλά και κλήσεις μέσω WiFi Internet όπου δεν υπάρχει κάλυψη από δίκτυο κινητής αλλά υπάρχει WiFi Internet.
Στις 4G non-VoLTE συσκευές που δεν υποστηρίζουν WiFi Calling υπηρεσίες.
Έτσι, εάν η συσκευή σας είναι 4G Non-VoLTE δεν θα δείτε διαφορά στην υπηρεσία internet, παρά μόνο κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών σας κλήσεων.

Εφόσον επιθυμείτε αναβάθμιση στην υπηρεσία φωνής για καλύτερη ποιότητα ή/και χρήση της δωρεάν υπηρεσίας WiFi Calling σε δύσκολα σημεία που δεν υπάρχει επαρκές σήμα κινητής (π.χ. υπόγεια), προτείνουμε την αντικατάσταση της 4G non-VoLTE συσκευής με 4G-VoLTE.

Έχω ειδικό εξοπλισμό pocket WiFi (ή USB stick) προκειμένου να έχω internet. Με αφορά η κατάργηση του 3G δικτύου;

Εφόσον έχετε αγοράσει τον ειδικό εξοπλισμό προ πενταετίας ή παλαιότερα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να τον αλλάξετε προκειμένου να συνεχίσετε να έχετε internet.

Ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό, θα επηρεαστεί η χρήση roaming που κάνω στο εξωτερικό από την κατάργηση του 3G;

Η κατάργηση του 3G αφορά μόνο την χρήση εντός Ελλάδος. Στο εξωτερικό θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συσκευή σας και σε δίκτυα 3G, αν και εμείς φροντίζουμε πάντα να εξασφαλίζουμε 4G ταχύτητες για να απολαμβάνετε ακόμη καλύτερη εμπειρία χρήσης και στο εξωτερικό.

Επισκέψεις: 8


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο