Η Eξόδιος Aκολουθία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Αντωνίου Πακαλίδη (ΦΩΤΟ)


Συνεφημέριοι, Πνευματικά Τέκνα Ιερείς, Ενορίτες και αγαπημένα πρόσωπα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (02.02.2022) στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης για να πουν το τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Πακαλίδη, καθώς τελεστηκε η Εξόδιος Ακολουθία.

Της Νεκρώσιμου Ακολουθίας Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, Γρεβενών κ. Δαβίδ, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο (Βοηθό Επίσκοπο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου), τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Γιάγκου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας, και από πολλούς ακόμη Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Τα πνευματικά του παιδιά και οι Ενορίτες της Τριανδρίας με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτησαν τον πνευματικό τους και των επι σειρά Ετών Προϊστάμενο του Ιερού Ναού.

Στην Εξόδιο Ακολουθία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πακαλίδης Γεννήθηκε το 1964 στο Άλωρο Αριδαίας από τον Νικόλαο και την Μαρία.

Στις 22 Οκτωβρίου του 1989 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναο Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και την ίδια χρόνια στις 17 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Ιερά Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β’, ο οποιος και τον χειροθέτησε στις 27 Φεβρουαρίου 1990 σε Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε, ως Διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου και ως Πρεσβύτερος στους Ιερούς Ναούς Αγίου Χριστοφόρου Πυλαίας και Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.

Ήταν Απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο δραστήριος και φιλάγαθος Αρχιμανδρίτης ηττημένος από την δύσκολη μάχη που έδωσε με τον Κορωνοϊό καθώς αρκετές μέρες βρίσκονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Visits: 16


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο