Η Απάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου στον Μακαριώτατο νυν Πατριάρχη Ιεροσολύμων


Επιστολή προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σχετικά με το ζήτημα της υγείας του Πρώην Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου.

Ο Μακαριώτατος, σε απάντηση της από 24ης Ιουλίου ε.ε. Επιστολής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου, παρακαλεί για την κατανόησή του και εκφράζει τη συγγνώμη του διότι “διέλαθε της σκέψεως εν τω κυκεώνι των προβλημάτων ” να ζητηθεί η Άδεια του Πατριαρχείου προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τον αδελφό μας κ. Ειρηναίο για την περίθαλψη της υγείας του.

Στην Επιστολή του ο κ. Ιερώνυμος τονίζει δε ότι το ενδιαφέρον για την υγεία του σεβαστού Προκατόχου του Μακαριωτάτου Πατριάρχου παραμένει αδιάπτωτο και, γι’ αυτό το λόγο, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών εμμένει στην προθυμία της να πράξει οτιδήποτε απαιτούν οι παρούσες ανάγκες για την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 δέχθηκε μάλιστα την επίσκεψη του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών του Υφυπουργού Εξωτερικών, Αρμοδίου για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Αντώνη Διαματάρη.

Ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε στον Μακαριώτατο ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου κινούνται γοργά για την διάθεση των απαραίτητων Διπλωματικών Εγγράφων στον κ. Ειρηναίο, ώστε να μπορέσει να έλθει στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν.

https://www.romfea.gr/images/article-images/2019/08/romfea_2/epistoli-ieronimou.pdf

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο