Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και Εκκλησία διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό για την Επανάσταση του 1821


Με μια αξιέπαινη προσπάθεια, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος διενεργούν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σκοπός τους Διαγωνισμού, που καθιερώνεται στις συνειδήσεις Μαθητών και Εκπαιδευτικών, είναι να προσκαλέσει τους Μαθητές σε ένα Ταξίδι Ιστορικής Μελέτης, Αναζήτησης και Έρευνας που παράλληλα θα διεγείρει τις εικαστικές δυνάμεις, την φαντασία και την δημιουργικότητα τους για να μελετήσουν τη ζωή και τη συμβολή τεσσάρων σημαντικών προσωπικοτήτων των Επαναστατικών χρόνων. Η προθεσμία για την συμμετοχή λήγει στις 17 Ιανουαρίου του 2020.

Ο Διαγωνισμός αφορά Μαθήτριες και Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, που ατομικά ή σε ομάδες έως τριών ατόμων με μέριμνα επιβλέποντα Εκπαιδευτικού θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο βίντεο για μια από τέσσερις σημαντικές Επαναστατικές προσωπικότητες, τον Ιωάννη Μακρυγιάννη, την Δόμνα Βιζβίζη, τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ειδική Επιτροπή θα αξιολογήσει τις δημιουργίες των μαθητών. Οι Μαθητές και Μαθήτριες με τις Διακριθείσες Συμμετοχές θα συμμετάσχουν σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει Εκδρομή στα Καλάβρυτα, ένα από τα τοπόσημα της Επανάστασης, ενώ θα Βραβευθούν σε ειδική Τελετή στο Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο