Α΄ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί της οδού  Ιασίου 1, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Θεολογική Ημερίδα των Αλλοδαπών Υποτρόφων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

            Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας συμμετείχαν οι 37 Αλλοδαποί Υπότροφοι της Ιεράς Συνόδου που φοιτούν στις Θεολογικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης και δέκα εξ αυτών όπου Εισηγήθηκαν θέματα που άπτονται των Θεολογικών Σπουδών τους.

            Οι περισσότεροι εκ των Υποτρόφων βρίσκονται σε επίπεδο Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών, ενώ όλοι ομιλούν απταίστως την Ελληνική Γλώσσα, την οποία έμαθαν τον πρώτο χρόνο των Σπουδών τους στην Ελλάδα.

            Η Εκδήλωση αυτή αποτελεί την υλοποίηση της προτάσεως της Συνοδικής Υποεπιτροπής Υποτροφιών της Ιεράς Συνόδου να πραγματοποιείται κάθε χρόνο Θεολογική Ημερίδα των Αλλοδαπών Υποτρόφων της Ελλαδικής Εκκλησίας, ώστε οι Υπότροφοι να μπορούν να παρουσιάσουν τα όσα μαθαίνουν στις Θεολογικές Σχολές της Πατρίδος μας και να εκφράζεται έτσι η Διορθόδοξη Ενότητα των Εκκλησιών, της οποίας Πρέσβεις είναι οι ίδιοι οι Αλλοδαποί Σπουδαστές.

Εκ του Γραφείου Τύπου

της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο