Έκδοση: Ύμνοι στη Χαρά – Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο (VIDEO)


Νέο Πρωτότυπο Διαδραστικό Ηχοβιβλίο από το «Κέντρο Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Μια από τις τελευταίες ποιμαντικές ενέργειες του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου είναι η Έκδοση μιας πρωτότυπης και πρότυπης Δημιουργίας στον Τομέα των Ηχοβιβλίων, που φέρει γενικό Τίτλο «Ύμνοι στη Χαρά» και ειδικό τίτλο «Ένα ξυπνητήρι αλλιώτικο».

Κυκλοφόρησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και ήρθε για να καλύψει ένα κενό στην παιδική βιβλιογραφία.

Πρόκειται για το πρώτο διαδραστικό (interactive) ηχοβιβλίο για τις Γιορτές μας, για την παράδοσή μας, για την λατρεία μας και απευθύνεται σε παιδιά από Νηπιακή ηλικία έως 12-14 ετών.

Εκδίδεται σε έντυπη μορφή και ηλεκτρονική (e-book) από το «Κέντρο Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Φυλάτος – Fylatos Publishing.

Μέσα από την εν μέρει μυθοπλασία, το βιβλίο εισάγει τα παιδιά στις κυριότερες Γιορτές του Χριστού (Δεσποτικές)· περιλαμβάνει την αφήγηση, Λειτουργικούς Ύμνους ερμηνευμένους από την Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», το Μουσικό και το Ποιητικό κείμενο στο πρωτότυπο και στη Νέα Ελληνική, καθώς και διάφορες Εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τέλος, αναπτύσσονται προτάσεις για Εκπαιδευτικούς, Κατηχητές, Γονείς κ.λπ.

Με παιγνιώδη τρόπο ενεργοποιεί τις αισθήσεις των παιδιών, τα εισάγει βιωματικά στη λατρευτική ζωή και μουσική, ώστε, ακούγοντας π.χ. ένα Τροπάριο στον Ναό να το γνωρίζουν ήδη και να συμψάλλουν, δηλαδή να μην στέκονται απαθή και να μη βαριούνται.

Παράλληλα, όπως προτείνεται, τα παιδιά μπορούν να φέρνουν το βιβλίο μαζί τους στην Εκκλησία, ώστε ακούγοντας το αντίστοιχο Τροπάριο να διαβάζουν το Μουσικό και το Ποιητικό κείμενο.

Επίσης, μέσα από την ιστορία που εξελίσσεται, αποτυπώνονται διάφορες σταθερές αξίες, όπως ότι εκκλησιάζεται ολόκληρη η οικογένεια και κοινωνάει. Δύναται, δηλαδή, να καταστεί ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό Κατηχητικό Βοήθημα. Είναι ένα βιβλίο από παιδιά για τα παιδιά!

Πρόκειται για το πρώτο Βιβλίο μιας πρωτοποριακής Παιδαγωγικής – Κατηχητικής – Μουσικής συνεργατικής προσπάθειας (όπως ανέφερε στο Διαδίκτυο ένας Παιδαγωγός Κληρικός), που εδράζεται στην αρχή της εποπτείας.

Μάλιστα, ετοιμάζεται ολόκληρη σειρά με διάφορα θέματα και αναμένει υποστήριξη για μπορέσει η Έκδοση να υλοποιηθεί.

Την Έκδοση του ανά χείρας βιβλίου υποστήριξε μέσω του «Κέντρου Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής» ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης· το ευλόγησε, το προλόγισε, αλλά ο Κύριος ευδόκησε να το δει μόνο ηλεκτρονικά.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της Εκδόσεως, επιθυμούσε, το βιβλίο να καταστεί κτήμα όσο το δυνατόν περισσοτέρων παιδιών, ώστε η Κατήχηση να λαμβάνει ενεργό, σύγχρονο Παιδαγωγικό, Λειτουργικό χαρακτήρα.

Συγγραφέας είναι η Μουσικοπαιδαγωγός Χριστίνα Αμανατοπούλου και Εικονογράφος η Εικαστικός Μαρία Δημητροπούλου.

Το Βιβλίο διατίθεται από τις Εκδόσεις Φυλάτος με online ή τηλεφωνική παραγγελία και σε όλα τα ενημερωμένα Βιβλιοπωλεία.

Σε μαζικές παραγγελίες Ιερών Μητροπόλεων ή Ιερών Ναών, σύμφωνα και με οδηγία του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννου, μπορεί να αναγράφεται στο εξώφυλλο η αντίστοιχη Ιερά Μητρόπολη ή και ο παραγγέλων Ιερός Ναός, ώστε, το βιβλίο να μπορεί να δοθεί ως ευλογία στα παιδιά των Κατηχητικών ομάδων, των κατασκηνώσεων κ.λπ.

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Φυλάτος, 2310 821 622 – (Παραγγελία ΕΔΩ)

Visits: 5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο