ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ – ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΤΗΣΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 (LIVE)


ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ- ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024



Η Νυχτερινή Πτήση στους 91,1 FM, στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” και ώρα 10-12 το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου 2024 κάνει μια αναφορά στα 40 χρόνια από την κυκλοφορία ενός εξαιρετικού κειμένου με τίτλο “Το Άγιον Όρος και η παιδεία του Γένους μας”. 40 χρόνια μετά το κείμενο είναι σαν να μιλά στο σήμερα. Η άγνοια για το τι είναι παιδεία της πίστης και της παράδοσης, η άγνοια για μορφές όπως ο Πατροκοσμάς και ο Μακρυγιάννης, για αξίες που ξεκινούνε από την πίστη και αλλάζουν τον άνθρωπο, είναι σημεία μιας παιδείας που δίνει νόημα στο σήμερα και σε κάθε εποχή. Μία τολμηρή αγιορείτικη ματιά που αξίζει να μας προβληματίσει στην εποχή της βίας, της παγωμάρας των σχέσεων, στην εποχή που όλα τα δικαιούμαστε και όλα επιτρέπονται.
Ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός σε μια ξεχωριστή προσέγγιση, με ωραία μουσική.
Μπορείτε να ακούτε την εκπομπή μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, μέσα από το e-radio.gr , το onradio.gr και μέσα από το Live24.

Δυνατότητα και δικής σας συμμετοχής, με sms και viber στο 6945152571, e-mail στο info@imcorfu.gr και σχόλια στην ανάρτηση της Εκπομπής.

Visits: 66


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο