UKRANORAMA: Μια Ελληνο-oυκρανική απάντηση αλήθειας στη Μοσχοβίτικη προπαγάνδα


Για όσους επιθυμούν να μαθαίνουν έγκαιρα και έγκυρα νέα, ειδήσεις, πληροφορίες, απόψεις, ιστορία, πολιτισμό και γενικά ο,τιδήποτε αφορά στην Ουκρανία και τον πολύπαθο λαό της -ως αντίβαρο στην αντιουκρανική, κυρίως μοσχοβίτικη, προπαγάνδα- συνιστώ την πολύ ωραία ιστοσελίδα https://www.ukranorama.gr/el/

Επισκεφθείτε την και περιηγηθείτε σε όλες τις κατηγορίες και στα ενδιαφέροντα κείμενα για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της μεγάλης αυτής χώρας, που ίσως ποτέ μέχρι σήμερα δεν έφθασαν στην αντίληψή μας, λόγω της προπαγάνδας των Μοσχοβιτών, οι οποίοι απειλούν εδώ και αιώνες την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ουκρανίας και του Λαού της, αμφισβητώντας την ίδια την εθνική του ταυτότητα και ιδιοπροσωπία.

Όπως αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι οι δημιουργοί της ιστοσελίδας:

Το UKRANORAMA© είναι ένα εθελοντικό έργο, το οποίο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 με στόχο να ενημερώνουμε το ελληνικό κοινό σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, να προβάλλουμε τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία της Ουκρανίας και την Ελλάδα και να καλύπτουμε τις δραστηριότητες της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: μετάφραση ειδήσεων, αναλυτικών άρθρων, ομιλιών, συνεντεύξεων, βίντεο σχετικά με τα προαναφερθέντα θέματα. Χρησιμοποιούμε μόνο αποδεδειγμένες, αξιόπιστες πηγές.

Συντελεστές της σελίδας αυτής είναι οι εξής:

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
Άννα Μανιάτη: ιδρυτής, μεταφράστρια. Γεννήθηκε στο Λουγκάνσκ, μένει στην Ελλάδα από το 2009. Ουκρανή.
Ιωάννα Τελιανίδη: ιδρυτής, μεταφράστρια, υπότιτλοι. Γεννήθηκε στο Ντνεπροπετρόβσκ, μένει στην Ελλάδα από το 1998. Ελληνίδα που μεγάλωσε στην Ουκρανία.
Ολεκσάνδρα Τσιούπεκ: συντάκτρια στα Ουκρανικά.
Γιούλια Γολοβάν: δημοσιογράφος, μεταφράστρια. Γεννήθηκε στο Ζιτόμιρ, στην επαρχία του Κιέβου, μένει στην Ελλάδα από το 1998. Ουκρανή.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ
Βλαντ Ταουσάν: μεταφραστής. Γεννήθηκε και ζει στη Μαριούπολη. Ουκρανός ελληνικής καταγωγής.
Ολεκσάνδρα Τσιούπεκ – ειδικός HR, ψυχολόγος
Γεννήθηκε στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ. Από το 2013 μένει στην Ελλάδα . Πιστεύει ότι εκείνος, ο οποίος γνωρίζει και ακολουθεί την ιστορία, τις παραδόσεις, τα έθιμα και τον πολιτισμό της χώρας του, μπορεί αμοιβαία να σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό των άλλων. Ακολουθεί τον ελληνικό πολιτισμό στο Σύλλογο των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Το μανιφέστο των συντελεστών συνίσταται στη φράση: «Είμαστε όλοι από διαφορετικά μέρη της Ουκρανίας, αλλά είμαστε ενωμένοι από ένα πράγμα την αγάπη για την Ουκρανία και την Ελλάδα, την επιθυμία να παραδώσουμε ανόθευτες πληροφορίες, να πούμε πόσο όμορφη είναι η Ουκρανία και η Ελλάδα και οι λαοί τους».

Ιδιαίτερα, αναφορικά με το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας, στην κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ, υπάρχουν τα εξής διαφωτιστικά άρθρα:

Κλεμμένο όνομα. Σύντομη εξιστόρηση

Κλεμμένο όνομα: Η Μεγάλη Ρωσία είναι η αποικία της Μικρής Ρωσίας

Οι αποστάτες του Πατριαρχείου Μόσχας: πώς χωρίστηκε η ρωσική εκκλησία από το Κίεβο

Το 1686 οι Ρώσοι άρπαξαν την Εκκλησία της Ουκρανίας – Το 1710 οι Ουκρανοί αγωνίζονταν για επιστροφή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Ουκρανία ήταν πάντοτε η κανονική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Εκτός όμως από τα αμιγώς εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, αξίζει να διαβάσει κανείς όλα τα κείμενα στην κατηγορία αυτή, προκειμένου να ενημερωθεί σωστά για ζητήματα που η μοσχοβίτικη προπαγάνδα έχει διαστρέψει, ώστε να συκοφαντήσει την Ουκρανία και το Λαό της. Νομίζω, ότι αρκετά ανεχθήκαμε όλοι οι λαοί το ψεύδος και την παραχάραξη της Ιστορίας που συστηματικά επιστρατεύουν οι Μοσχοβίτες προς εξυπηρέτηση των αιώνιων ιμπεριαλιστικών τους επιδιώξεων.

Το UKRANORAMA έχει επίσης σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/Ukranorama/ και κανάλι στο YouTube https://www.youtube.com/channel/UCNWUiE1CFhjl28iO4JSjWlg

Καλή περιήγηση.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο