TWAB: Η Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με «κουμπί πανικού»


Ο Δημήτρης Χασάπης, Πολιτικός Μηχανικός από τη Λάρισα, δημιούργησε την Εφαρμογή twab (together we are better), εμπνευσμένος από την αυξανόμενη ανάγκη για ασφάλεια.

Αναλυτικά η εφαρμογή από το twabapp.com:

«Το twab είναι ένα εργαλείο που βοηθάει στην καθημερινότητα. Ένα εργαλείο εντοπισμού «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες του κάθε χρήστη. Όλες οι επιλογές στις ρυθμίσεις είναι εξατομικευμένες ώστε ο χρήστης να έχει τον απόλυτο έλεγχο κατά την χρήση της εφαρμογής.

Με το twab μπορούμε πλέον να έχουμε μια καλή εικόνα για το ποιος/ποια βρίσκεται κοντά μας, είτε για να συναντηθούμε, είτε για να ζητήσουμε τη βοήθεια τους. Μόνο εάν και εκείνοι επιθυμούν να τους δούμε φυσικά. Κανείς δεν μπορεί να δει την τοποθεσία μας εάν δεν το επιτρέψουμε εμείς!

Έτσι: Ο χρήστης επιλέγει σε κάθε επαφή ξεχωριστά, εάν θέλει να μοιράζεται την τοποθεσία του, σε ποιους θέλει να είναι εμφανής δηλαδή και σε ποιους όχι. Επιλέγει επίσης τις επαφές για τις οποίες θέλει να ειδοποιηθεί εάν εκπέμψουν σήμα κινδύνου με το «κουμπί πανικού». Τέλος επιλέγει την διάρκεια για την οποία επιθυμεί να παραμείνει ενεργό το γεωγραφικό του στίγμα στην τοποθεσία.

Εάν αλλάξεις γνώμη για κάποια επαφή και δεν θέλεις πλέον να μοιράζεσαι την τοποθεσία σου με αυτό το άτομο, μπορείς απλά από το μενού των επαφών να απενεργοποιήσεις τον διαμοιρασμό της τοποθεσίας για αυτή την επαφή. Η επαφή δεν θα ειδοποιηθεί για αυτή την ενέργεια.

Αυτές οι τρεις παράμετροι καθιστούν το twab ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού που είναι εδώ για να βοηθήσει και να απλοποιήσει με όμορφο τρόπο την καθημερινότητά μας.  Πολλές φορές μπορεί να έχουμε αισθανθεί απομονωμένοι ή μόνοι επειδή ακριβώς αγνοούσαμε την παρουσία δικών μας ανθρώπων κάπου κοντά.

Η φιλοσοφία του twab δεν σχετίζεται με την παρακολούθηση ατόμων αλλά έχει ως επίκεντρό της τον εκάστοτε χρήστη,  και γι’αυτό υπάρχει το όριο των 20 χλμ στην ακτίνα αναζήτησης. Το twab δεν κατασκοπεύει, σου δείχνει απλά επαφές που θέλουν δυνητικά να βρεθούν σε μια αναζήτησή σου και να συναντηθείτε!

Το twab έχει ακόμη μία ιδιαιτέρως σημαντική λειτουργία. Στην κύρια οθόνη της premium έκδοσης υπάρχει ενεργό το «κουμπί πανικού»! Οι twabers μέσω του μενού επαφών, καλούνται να ορίσουν για ποιες επαφές του τηλεφωνικού τους καταλόγου θέλουν να ειδοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τους, ενεργοποιώντας τες ως «επαφές πανικού». Όταν ένας twaber πατήσει το κουμπί πανικού, εμφανίζονται οι ακόλουθες επιλογές:

  1. Επείγουσα ανάγκη ιατρικής βοήθειας
  2. Φωτιά
  3. Διάρρηξη/Ληστεία
  4. Απόπειρα Βιασμού/Καταδίωξη

Μόλις ο χρήστης επιλέξει τον λόγο που ζητάει βοήθεια, όλες οι επαφές που τον/την έχουν ενεργό/ή στις ειδοποιήσεις στο «κουμπί πανικού», θα λάβουν ταυτόχρονα ηχητική ειδοποίηση SOS (morse code) με την ακριβή τοποθεσία του χρήστη και τον λόγο που εξέπεμψε το SOS. Οι δωρεάν χρήστες του twab μπορούν να ορίσουν premium χρήστες ως «επαφές πανικού» και να ειδοποιηθούν για μια επείγουσα κατάστασή τους, αλλά όχι να χρησιμοποιήσουν το «κουμπί πανικού» για τον εαυτό τους. Ο σκοπός της λειτουργίας «κουμπί πανικού» είναι να παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας όταν είμαστε μόνοι και αισθανθούμε πως κινδυνεύουμε. Όταν χρειαστούμε βοήθεια, αθόρυβα, χωρίς να πρέπει μιλήσουμε, μπορούμε άμεσα να ενημερώσουμε ανθρώπους της εμπιστοσύνης μας με σκοπό να ενημερωθούν για την κατάστασή μας και την τοποθεσία μας ώστε να μας συνδράμουν!».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο