Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την Online Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο – Ανάγνωση του Κατά Ματθαίον Ευαγγελίου (VIDEO – 23/12/2021)


Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την Online Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο – Ανάγνωση του Κατά Ματθαίον Ευαγγελίου (VIDEO  -  23/12/2021)

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, διοργάνωσε, πρωτότυπη on-line Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 όπου Μεταδόθηκε από το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης του Εκκλησιαστικού Ξενώνα Άλλης Μεριάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος Ανέγνωσε Ζωντανά μαζί με Συνεργάτες του, ολόκληρο το Κατά Ματθαίον Άγιον Ευαγγέλιον.

«Την προ-παραμονή των Χριστουγέννων, αυτή τη δύσκολη για όλους Περίοδο που δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν καθημερινά και εκατοντάδες/χιλιάδες άλλοι ταλαιπωρούνται νοσηλευόμενοι από την ασθένεια του κορωνοϊού Covid-19, αντί άλλης Eορταστικής Xριστουγεννιάτικης Eκδήλωσης, επιλέξαμε φέτος να διαβάσουμε ολόκληρο το Ευαγγέλιο όπως το συνέγραψε ο Ευαγγελιστής Ματθαίος στη Δημοτική κατανοητή Γλώσσα. Το Ευαγγέλιο της σωτηρίας, ο Ζωντανός Λόγος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού αποτελεί μαζί με την Ιερά μας Παράδοση τα δύο ακλόνητα στηρίγματα της πίστης μας ανά τους αιώνες και τον σημαντικότερο και ασφαλέστερο «οδοδείκτη»της Ορθοδοξίας και της ορθοπραξίας.

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος αρχίζοντας από την παρουσίαση της Γενεαλογίας του Θεανθρώπου, παρουσιάζει όλα τα γεγονότα της επίγειας ζωής του Κυρίου, αναφέρει τα θαύματα, τους λόγους, τις παραβολές, τις Διδαχές, τις εσχατολογικές αναφορές Του για το τέλος, την προδοσία, το σωτήριον Πάθος, την Ζωηφόρα Ανάσταση και καταλήγει με την ελπιδοφόρα υπόσχεση προς τους Μαθητές και Αποστόλους αλλά και όλο τον κόσμο:

«… καὶ προσελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐλάλησεν αὐτοῖς λέγων· ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς.  πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος,  διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν.» (Ματθ.28:18-20)

Ο Σεβασμιώτατος, μας προσκαλεί όλους να παρακολουθήσουμε αυτή την όμορφη Εκδήλωση, διαβάζοντας μαζί του, το Ιερό Ευαγγέλιο του Ματθαίου, προσευχόμενοι στο Θείο Βρέφος που θα Γεννηθεί και θα ανακληθεί στην ταπεινή Φάτνη της Βηθλεέμ και στις καρδιές μας, με την βεβαιότητα της ικανοποίησης της πανανθρώπινης κραυγής για τερματισμό της πανδημίας, της ίασης των ασθενούντων και της παραμυθίας των συγγενών για την απώλεια των αγαπημένων τους.

Εύχεται δε πατρικώς σε όλους: Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα!»

Η Εκδήλωση Μεταδόθηκε Ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Ορθόδοξη Μαρτυρία» στους 104 FM και από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr

Επισκέψεις: 30


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο