Τρεις κυρίες μιλούν για την Παναγία – Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο “H Παναγία και η χαμένη εικόνα”.
Περιγραφή Βιβλίου και εκδήλωσης:
Δύο μικρά παιδιά, οι ήρωες της ιστορίας του βιβλίου μας, θα ταξιδέψουν νοερά στους Αγίους Τόπους, εκεί όπου περπάτησε και έζησε η Παναγία μας, θα μάθουν για τη ζωή της και με την ευλογία της θα ανακαλύψουν τη χαμένη εικόνα της!
Τρεις εκλεκτές κυρίες μας συντροφεύουν στην εκδήλωση που θα παρακολουθήσουμε στο διαδίκτυο.
Μαζί τους θα συζητήσουμε πόσο σημαντικό είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιερή παρουσία της Παναγίας, της νεαρής κοπέλας που ως έφηβη δέχθηκε να γίνει το μέσο για να φανερωθεί στον κόσμο ο Σωτήρας μας Χριστός. Η ελεύθερη βούληση, η ταπείνωση, και η πίστη είναι μερικές από τις αρετές της Παναγίας που την βοήθησαν να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Αρετές που γίνονται πρότυπα συμπεριφοράς και για τον σημερινό άνθρωπο.
Βιογραφικά συμμετεχόντων
Πηνελόπη Μωραΐτου
Η Πηνελόπη Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Bachelor of Arts στο Midwestern State University (MSU), ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της Masters of Arts στην Λογοτεχνία MSU, ΗΠΑ. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και το 2004 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο MSU – USA στην Παιδική Λογοτεχνία και τα Γυναικεία Στερεότυπα. Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο Midwestern State University.στις ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Επαγγελματικής και Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/ σης. Έχει λάβει μέρος σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Έχει οργανώσει Ημερίδες και Σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς και Σχολές Γονέων. Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας, και Αργυρούπολης, ο Δήμος Κερατσινίου, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Οργάνωσε το Διαγωνισμό Παραμυθιού για το Δήμο Κερατσινίου. Έχει σχεδιάσει Εκπαιδευτικά πακέτα για Οργανισμούς όπως το Βιωματικό Σχολείο. Για αρκετά χρόνια παρουσίαζε την ραδιοφωνική εκπομπή «Κοντά στον όμορφο κόσμο του παιδιού» στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας. Έχει διατελέσει μέλος της Ομάδας εργασίας για την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ , μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Αγγελική Καριώτογλου
Η Αγγελική Τζουβάλη-Καριώτογλου κατάγεται από το Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε θεολογία στις Θεολογικές Σχολές του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Munster της Γερμανίας, με ειδίκευση στην διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε επί 35 χρόνια το μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία του Αρσακείου Ψυχικού. Στη διδακτορική της διατριβή με τον τίτλο “Αυθεντία και Ελευθερία στο μάθημα των Θρησκευτικών” (εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2009) μελέτησε τα Νηπτικά Κείμενα της Εκκλησίας με στόχο να αναδείξει την προσωπικότητα του δασκάλου του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως αυτή θεμελιώνεται στη σχέση ελευθερίας πνευματικού πατέρα-πνευματικού τέκνου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Το ομότιμον του άνδρα και της γυναίκας” (1984) και “Ζωντανό Σχολείο” (1997), καθώς και σχολικών βοηθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Σοφία Κιόρογλου
Η Σοφία Κιόρογλου γεννήθηκε στο 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε μετάφραση και γλωσσολογία και εργάστηκε ως επιμελήτρια ύλης, λεξικογράφος, μεταφράστρια και εκπαιδευτικός σε διάφορα περιοδικά και εταιρίες. Με την ποίηση ασχολήθηκε πιο συστηματικά μετά τον θάνατο του πατέρα της Αντωνίου ενώ σήμερα ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων για τους Αγίους Τόπους και όσα θαυμαστά έχει συναντήσει εκεί.
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.porphyrabooks.gr/gr/vivli…
Views: 3