Δράσεις των Ορθόδοξων Επισκόπων της Αμερικής για την αποκατάσταση της δυνατότητας της Αγίας Κοινωνίας στους πιστούς


Η Συνέλευση των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων της Αμερικής αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δυνατότητα της Ιεράς Κοινωνίας στους πιστούς, «τα αρνιά του Χριστού», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Στην πραγματικότητα, και όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πνευματική τροφή των Ορθόδοξων Χριστιανών, «έχουμε αναπτύξει μια κοινή εργαλειοθήκη  για να διευκολύνουμε την τροφή των πιστών μέσω του πιο αγνού σώματος και του πιο πολύτιμου αίματος του Αναστημένου Θεού μας και Σωτήρας, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, και επιστροφή στις Λειτουργικές Υπηρεσίες».

Όπως ορίζεται στην Ανακοίνωση, το σύστημα λαμβάνει υπόψη την πληθώρα διαφορετικών πραγματικοτήτων στις διάφορες Περιοχές, Δικαιοδοσίες και Δημογραφικά στοιχεία σε ολόκληρη τη Χώρα.

Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη τα ευρύτατα μεγέθη Ενοριών, τις Τοπικές Πολιτικές και τις κλιματικές συνθήκες. Παρέχει βοήθεια σε κάθε Επίσκοπο για τον καθορισμό ενός τρόπου προόδου που, όταν εφαρμόζεται σωστά και προσαρμόζεται σε συγκεκριμένες Ενορίες, οδηγεί στη βέλτιστη πρακτική για ένα δεδομένο σενάριο.

Έτσι, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου μια Ενορία μπορεί να ανοίξει, ενώ οι συνθήκες παραμένουν ανασφαλείς για την άλλη. Για το λόγο αυτό, το σημείωμα Επισκόπων, «είναι υψίστης σημασίας για τους πιστούς να παρακολουθήσουν μόνο τους “σπίτι” της Ενορίας κατά τη διάρκεια αυτής της Περιόδου αποκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες του προεδρεύοντος Επισκόπου. Η παρακολούθηση μιας γειτονικής Ενορίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο, να μετατοπίσει τις προαναφερθείσες σκέψεις και να συμβάλει στην παλινδρόμηση».

Η Συνέλευση των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων της Αμερικής αναγνωρίζει ότι οι πιστοί δεν έχουν λάβει Ιερή Κοινωνία και παρευρίσκονται στις Θεϊκές Υπηρεσίες προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους και την υγεία των άλλων.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι η πορεία της Νόσου δεν είναι καθόλου βέβαιη, καθώς και ότι οι δομές που τέθηκαν σε εφαρμογή για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Αγία Πάσχα, και οι οποίες παραμένουν η κοινή πρακτική μέχρι στιγμής, μπορεί να είναι απαραίτητες ξανά το μέλλον, ανάλογα με τις καλύτερες εκτιμήσεις για τη Δημόσια Υγεία και τις Νομικές απαιτήσεις.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα σε ένα μακρύ ταξίδι, στο οποίο βασιζόμαστε στο Έλεος του Θεού. Με πίστη στην Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, προσευχόμαστε να δουν σύντομα καλύτερες ημέρες και η επανάληψη των κανονιστικών πρακτικών της λατρευτικής Εκκλησίας μπορεί να επιστρέψει στην πλήρη άσκησή τους.

Ήταν ο ίδιος ο Κύριος που διέταξε τους Αποστόλους να ταΐσουν τους πέντε χιλιάδες όταν είπε: «Τους δίνετε κάτι για φαγητό». Και ήταν οι Μαθητές που διανέμουν τους ευλογημένους πέντε ψωμιά και δύο ψάρια στους συγκεντρωμένους, αφού τακτοποιήθηκαν σε ομάδες από τον Κύριο.

Ακολουθούμε το παράδειγμά Του, ζητώντας σας να κανονίσετε να λάβετε μέρος και από την ενορία της Αγίας Ευχαριστίας, έτσι ώστε «να τρώτε και να γεμίζετε όλοι» όπως και οι Πέντε Χιλιάδες», δήλωσε η δήλωση της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των ΗΠΑ καταλήγει.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο