Εντοπισμός και ανάλυση των Ελληνικών Επιστημονικών Δημοσιεύσεων στον Τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης με τεχνικές Μηχανικής Μάθησης


Περίληψη:

Η παρούσα έκδοση επιχειρεί την πρώτη αναλυτική αποτύπωση των επιστημονικών δημοσιεύσεων των ελληνικών φορέων στο δυναμικά αναπτυσσόμενο επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στην Έκδοση αυτή, οι Τεχνικές Μηχανικής Μάθησης αξιοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των Επιστημονικών Δημοσιεύσεων Ελλήνων Ερευνητών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης από τη Διεθνή Βιβλιομετρική Βάση Δεδομένων Scopus. Ακόμα, στην Έκδοση παρουσιάζονται οι κυριότεροι Βιβλιομετρικοί Δείκτες των Επιστημονικών αυτών Δημοσιεύσεων και η χρονική τους εξέλιξη, καταγράφονται οι Ελληνικοί Φορείς που δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και αναδεικνύονται τα δίκτυα που έχουν σχηματίσει οι Έλληνες Ερευνητές στο Διεθνές στερέωμα για Ερευνητικούς σκοπούς σε αυτό το πεδίο. Η Έκδοση εντάσσεται στην παραγωγή πειραματικών Στατιστικών για τη Διερεύνηση Αναδυόμενων θεμάτων.

Εκδότης: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Αριθμός σελίδων: 44

ISBN:
978-618-5557-35-5 (pdf)
978-618-5557-34-8 (print)

Προτεινόμενος τρόπος αναφοράς:
Σαχίνη, Ε., Μάλλιου Ε., Χρυσομαλλίδης, Χ., Καραμπέκιος, Ν., Σιουμάλας-Χριστοδούλου, Κ., Χριστόπουλος, Σ. (2022), Εντοπισμός και ανάλυση των Ελληνικών Επιστημονικών Δημοσιεύσεων στον Τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης με τεχνικές Μηχανικής Μάθησης, Αθήνα: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Η Έκδοση σε PDF

Ξεφυλλίστε την Έκδοση

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο