Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος: “Η Εκκλησία κάνει μία υπέρβαση για να δείξει το ενδιαφέρον και τη στοργή της στο λαό του Θεού” (VIDEO)


Την Απόφασή του να Ανακαλέσει η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης το Αίτημά της προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατά χρήση παραχώρηση δύο κτιρίων στο Πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά για τη Δημιουργία με δικές της Δαπάνες Παιδικού Σταθμού Ανακοίνωσε ο Σεβασμιώττος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Σε Συνέντευξη  Τύπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης μίλησε για την απόφασή του η οποία πάρθηκε, κι ενώ έχει στα χέρια του τη Σύμβαση που έλαβε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την Παραχώρηση, διαπιστώνοντας ότι η υφιστάμενη εκκρεμότητα περί του ιδιοκτησιακού Καθεστώτος των δύο πρώην Στρατοπέδων δημιουργεί εντάσεις και ουσιαστικά αδυνατίζει τον κοινό αγώνα ώστε να λήξει το συντομότερο με μεθοδικές κινήσεις ή χρονίζουσα από δεκαετίες αυτή εκκρεμότητα, έπ ωφελεία πάντοτε του Σερραϊκού Λαού.

«Υπέρβαση της Εκκλησίας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόνισε ωστόσο ότι αυτή η απόφαση δεν είναι υποχώρηση αλλά είναι υπέρβαση της Τοπικής Εκκλησίας για την Αγάπη προς το Λαό της υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία συντάσσεται με όλους τους παράγοντες, τους Βουλευτές, το Δήμο Σερρών κ.α. για να Ασκηθεί πίεση προς την Κυβέρνηση για τη Διεκδίκηση των Στρατοπέδων αφού όπως τόνισε η λύση του θέματος πρέπει να είναι Πολιτική.

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κατά μέγιστο τρόπο τις δυνατότητες που έχουμε. Το Αίτημα αυτό θα γίνει πιο δυνατό αν είμαστε όλοι μαζί. Η Εκκλησία κάνει μία υπέρβαση για να δείξει αυτό το οποίο είναι η πραγματικότητα, το ενδιαφέρον της και τη στοργή της για το Λαό του Θεού και αυτό που επρόκειτο να κάνει και τα το κάνει είναι προς όφελος του Σερραϊκού Λαού. Δεν θα φέρναμε παιδιά από τον πλανήτη Άρη, ούτε οικογένειες από έναν άλλο πλανήτη. Σερραίοι θα ωφελούνταν. Όμως γιατί δεν πρέπει να αδυνατίσει το Αίτημα για την Επιστροφή των Στρατοπέδων αυτών στους Σερραίους η Εκκλησία κάνει αυτήν την υπέρβαση. Όπως πάντοτε βοηθάει τον Λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος.

Ο Ιεράρχης επανέλαβε ότι το Αίτημα της Εκκλησίας για την παραχώρηση των κτιρίων έγινε πριν πέντε χρόνια, ότι δεν είχε συζητήσει το θέμα με τον κ. Χαρδαλιά όταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επισκεφθεί τις Σέρρες και ότι πριν από λίγες μέρες είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στις Σχέσεις Εκκλησίας – Δήμου.  

Παρακολουθήστε τα όσα Δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος.

Visits: 7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο