Τον Προστάτη της, Ευαγγελιστή Μάρκο, Εόρτασε η Ιερατική Σχολή Μπουκόμπας


Ο Εορτασμός του Αποστόλου Μάρκου στην Επισκοπή Μπουκόμπας είχε επίκεντρο την Ιερατική Σχολή “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” στην Πόλη της Μπουκόμπας.

Ο Εορτασμός ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και βιώθηκε Λειτουργικά με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ευαγγελισμού. Προεξήρχε ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι της Σχολής.

Ο Θεοφιλέστατος στο Κήρυγμα του αναφέρθηκε στον “Συμβολισμό του Βασιλικού Αξιώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού με το Λιοντάρι, το Βασιλιά των Ζώων. Η Προφητεία του Πατριάρχου Ιακώβ, πραγματοποιείται στο Θεανθρώπινο Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού, όπως τον παρουσιάζει ο Απόστολος Μάρκος στο Ευαγγέλιο του. Νικητής του θανάτου, του Διαβόλου, της Αμαρτίας”.

Εορτασμός αφιερωμένος στον Ιδρυτή του Πατριαρχείου

Ο Εορτασμός συνεχίσθηκε το Απόγευμα με Εκδήλωση, στην Αίθουσα της Σχολής που παρουσίασαν οι Ιεροσπουδαστές με τραγούδια και με ομιλίες τους με αναφορές στο πρόσωπο του Αποστόλου Παύλου, το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Μάρκου και την ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ήταν ένας Εορτασμός αφιερωμένος στον Ιδρυτή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στον θεσμό του Πατριαρχείου, στην Μία. Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησίας της Αφρικής και στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, του πνευματικού πατέρα της Αφρικής.

“Γιορτάσαμε σήμερα, για να βιώσουμε το Συνδεσμό μας με τον Άγιο Ιδρυτή μας και την ενότητα μας με τη μητέρα-Πατριαρχείο μας και τον πνευματικό μας πατέρα, τον Πατριάρχη Θεόδωρο”, τόνισε ο Επίσκοπος κλείνοντας την Εκδήλωση.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο