Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Θα πάμε ελευθερωτές να λειτουργήσουμε τις Κατεχόμενες Εκκλησίες (VIDEO)


Με τη βοήθεια του Θεού, θα πάμε μετά από 49 χρόνια, ελευθερωτές στα Κατεχόμενα εδάφη μας και θα λειτουργήσουμε τις εκκλησίες μας, δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστιανής και Πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος ο Γ.

Στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα Συλλειτούργησε μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Αραδίππου, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας και πλήθος πιστών.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη θεία λειτουργία σε σχετική ερώτηση, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «49 χρόνια οι Εκκλησίες μας είναι βουβές». Αλλά, συνέχισε, «49 χρόνια μέσα σ’ ολόκληρη την ιστορία είναι μια στιγμή. Θα περάσουν και θα μείνουν στη μνήμη του λαού μας ένας απλός εφιάλτης».

Πρόσθεσε ότι «ο Θεός θα βοηθήσει, θα πάμε ελευθερωτές και θα λειτουργήσουμε τις Εκκλησίες μας», που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη.

Αναφερόμενος στην ημέρα του Αγίου Λαζάρου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος είπε πως «το σημερινό προσκύνημα είναι από τα μεγάλα Προσκυνήματα μας και η σημερινή μέρα είναι Προμήνυμα και της δικής μας, της κοινής όλων των ανθρώπων Ανάστασης. Μπαίνοντας στην Αγία Εβδομάδα, όταν θα παρακολουθήσουμε τα πάθη του Χριστού, να έχουμε υπόψη μας ότι εκείνος που πάσχει ως άνθρωπος είναι ο νικητής του θανάτου, αυτός που προηγουμένως ανέστησε τον Λάζαρο».

Όπως είπε, «ιδιαίτερα ο Κυπριακός Λαός είδε στη ζωή του Χριστού και τη δική του ζωή και στα πάθη του Χριστού βλέπει και τα δικά του πάθη. Προσβλέπει όμως και στη δική του, Εθνική Ανάσταση όπως έγινε και η Ανάσταση του Χριστού». Ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «να παρακολουθήσει με Κατάνυξη τη Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση και Ανάσταση στην Πατρίδα μας».

Μετά τη Λειτουργία στο Προαύλιο του Ναού, ομάδα παιδιών των Κατηχητικών Αγίου Λαζάρου έψαλαν τα Κάλαντα του Αγίου.

Σημειώνεται ότι στις 18.30 το Απόγευμα θα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κιτίου Νεκτάριου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Στις 19.30 έγινε η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Αγίας Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Λαζάρου και την Πομπή την παρακολούθησαν οι Πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές της Λάρνακας και πλήθος κόσμου.

Τιμητικά θα πλαισιώθηκε από τμήματα της Εθνικής Φρουράς του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης Προσκόπων και Οδηγών. Κατά τη διαδρομή θα παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας.

Η Πομπή πέρασε από τους τις οδούς Αγίου Λαζάρου, Παύλου Βαλσαμάκη, Λεωφόρο Αθηνών, Φίλιου Ζαννέτου, Ζήνωνος Κιτιέως, Ζήνωνος Πιερίδη, Γαλιλαίου, Ερμού, Νικολάου Ρώσου και Αγίου Λαζάρου, οι οποίοι θα είναι κλειστοί για την Τροχαία κίνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο