Η Εκκλησία της Πολωνίας ζητά εκ νέου Πανορθόδοξη για την Ουκρανία


Συνήλθε την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πολωνίας κ. Σάββα.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, συζητήθηκαν Εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Πολωνίας καθώς και Πανορθόδοξα.

Σύμφωνα με την Εκκλησία της Πολωνίας συζητήθηκαν οι Αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που αφορά την Αναστολή καθαίρεσης Κληρικών καθώς και τις πρόσφατες Αγιοκατατάξεις.

Επίσης Αναγνώστηκε η Επιστολή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου για την τρέχουσα κατάσταση στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ακόμη Αναγνώστηκε η Επιστολή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Πορφυρίου για την Αναγνώριση και Λειτουργική Κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία των Σκοπίων.

Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Πολωνίας, Αποφάσισαν να έχουν Κοινωνία με την Εκκλησία των Σκοπίων.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας Αξιολογήθηκε η σημερινή κατάσταση της Ορθοδοξίας συνολικά αλλά και στην Πολωνία.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Πολωνίας εξέφρασε τη λύπη του για τη διαίρεση της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας, που εντάθηκε από την τρέχουσα κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος τόνισε ότι διατηρεί τη θέση της για Σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για την εξάλειψη των εν λόγω διχασμών.

Ακόμη λόγω της καταστροφικής πραγματικότητας της Εκκλησίας στην Ουκρανία, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Πολωνίας για ακόμη μια φορά τονίζει ότι υποστηρίζει όλα τα προηγούμενα ψηφίσματα της σχετικά με την Ουκρανία.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος αναφερόμενη σε διάφορες Συνεντεύξεις, Δηλώσεις και Άρθρα που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ της Πολωνίας σχετικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αναφέρει ότι “πρόκειται για μια Αποσταθεροποιητική δραστηριότητα, με στόχο την περιθωριοποίηση και την υποβάθμιση της Εκκλησιαστικής ζωής, που εξυπηρετεί την αποδυνάμωση της Ορθοδοξίας και την αποθάρρυνση των πολιτών από τη συμμετοχή στη Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας. Αυτές οι πληροφορίες είναι σκόπιμες και κακόβουλες, εξωπραγματικές και ψευδείς”.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο