Πολύ θετικό ότι η “Ρομφαία” παρακολουθεί με τόσο… ενδιαφέρον τις σημαντικές Συνεντεύξεις του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου


Του Πατρός Θεοφάνους

Πολύ θετικό ότι η “Ρομφαία” παρακολουθεί με τόσο… ενδιαφέρον τις σημαντικές Συνεντεύξεις του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου.

Συνεντεύξεις που έχουν τεράστια θετική απήχηση στον πολύπαθο από τη Μοσχοβία και τις ραδιουργίες της Ουκρανικό Λαό.
Αυτό μόνο που δεν κατανοούμε είναι τι νόημα έχει ο σχολιασμός της ιστοσελίδος, ο οποίος είναι και… εξωπραγματικός. Γράφουν δηλαδή:

“Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αγιορείτες δηλώνουν άγνοια για τις δηλώσεις του κ. Επιφανίου, ενώ τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση περί ”Ουκρανικής Σκήτης”…


Κατ’ αρχάς, ποιους “Αγιορείτες” εννοούν;

Τι είναι το Άγιο Όρος;

Ξέφραγο αμπέλι;

Εάν ρώτησαν επίσημα την Ιερά Κοινότητα, κάτι που προφανώς δεν έγινε, θα το έγραφαν και θα ήταν κατανοητό. Έπειτα, γιατί να γνωρίζουν οι “Αγιορείτες” τι είπε σε μια Συνέντευξή του στην Ουκρανική τηλεόραση ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος; Μήπως ήθελαν να πάρει την… Άδειά τους για να μιλήσει ή για το τι θα πει; Ρωτήθηκε εάν προτίθεται να επισκεφθεί κάποια στιγμή το Άγιο Όρος και είπε ότι θα το πράξει.

Και είναι δικαίωμά του να το πράξει, όποτε θελήσει, ως κανονικός Προκαθήμενος μιας κανονικής Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Τέλος, να ενημερώσουμε και τη “Ρομφαία” και τους… “Αγιορείτες”, ότι όταν ένας Προκαθήμενος Αυτοκεφάλου Εκκλησίας όπως και οποιοσδήποτε Επίσκοπος επιθυμεί να επισκεφθεί το Άγιο Όρος Υποβάλλει το σχετικό Αίτημα και ζητά τη σχετική Άδεια και Ευλογία από τον Κυρίαρχο Επίσκοπο του Αγίου Όρους, δηλαδή τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κανένας άλλος δεν θα ερωτηθεί και κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει. Και όταν αυτό θα γίνει με τον Μακαριώτατο κ. Επιφάνιο, να είναι σίγουροι ότι θα το πληροφορηθούν εγκαίρως και επισήμως.

Μέχρι τότε, ας κάνουν υπομονή και ας προμηθεύονται… καλό ξύδι!!!… Γιατί και τον Επιφάνιο θα δουν να επισκέπτεται επισήμως το Άγιο Όρος και πολλά άλλα θαυμαστά του Θεού. Γιατί, όπως το έχω γράψει πολλές φορές, η υπογραφή του Κωνσταντινουπόλεως είναι ανεξίτηλη και οι πνευματικές της συνέπειες επιβάλλονται με τη Βουλή του Ουρανού, είτε αρέσει είτε όχι στους θεήλατους πολεμίους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.


Υ.Γ. Παράκληση: Όταν η “Ρομφαία” δημοσιεύει κάποιες… βαθυστόχαστες τάχα “μελέτες” προσώπων που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους στην απέλπιδα προσπάθεια να αντικρουστούν τα ακλόνητα κανονικά επιχειρήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία ας παραθέτει και ένα Βιογραφικό Σημείωμα.

Γιατί είναι τόσο… ασήμαντοι που ούτε η Google δεν τους έχει πάρει είδηση…

Visits: 8


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο