5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής (ΦΩΤΟ)


Με την Χάρη του Θεού διοργανώθη το 5ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαρωνείας και Κομοτηνής του οποίου προστάτης, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, Ανεκηρύχθη το Έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης.

Προ της Ενάρξεως του Συνεδρίου Ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων εις την Ιερά Μητρόπολη.

Την Έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και εν συνεχεία προσκάλεσε εις το βήμα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Βασιλειάδη, Εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κομοτηνής, ο οποίος ωρίσθη Κεντρικός ομιλητής του εφετεινού Γενικού Συνεδρίου.

Εις την μεστή και εμπεριστατωμένη ομιλία του ο ομιλητής ανεφέρθη εις τον Οσιακό Βίο, την πολυδιάστατη Δράση και το Μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Στ΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Αδριανουπολίτου, με ιδιαιτέρα μνεία εις τα θαυμαστά γεγονότα που ακολούθησαν του Μαρτυρικού τέλους και τα έως σήμερα θαύματα του Αγίου.

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως επικοδομητική ομιλία, αντιλλάγησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις Εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ευχόμενος εις άπαντας τους κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό και εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο να διεξαχθή υπό ομαλές συνθήκες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο