Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα (VIDEO)


Έφτασε μετά τις 18:40 το Κυβερνητικό Αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Γη των Ελλήνων.

Το Άγιο Φως μετέφερε στην Ελλάδα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Γρίβας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθερίου Βενιζέλου υποδέχτηκε το Άγιο Φως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Για πρώτη φορά με σεμνή υποδοχή και όχι με Τιμές Αρχηγού Κράτους ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε και υπήρχαν Μεικτά Αγήματα και Μπάντες.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Γρίβας ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Με αισθήματα χαράς και συγκινήσεως παρά τις αλλαγές και τις πρωτόγνωρες συνθήκες μεταφέραμε και φέτος το εκ του Παναγίου Ιερού Τάφου το Άγιο Φως» ενώ πρόσθεσε ότι μαζί με το Άγιο Φως φέρνει και τις Ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου από τον Τόπο που Ετάφη και Αναστήθη ο Ιησούς.

«Μεταφέροντας σήμερα το Άγιο Φως σας μεταφέρουμε και την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μετά το Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση» τόνισε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για τη Μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή» και πρόσθεσε: «Σε λίγες ώρες το Άγιο Φως θα ανάψει στις λαμπάδες και στα κεριά μας.

Το φετινό Πάσχα κρύβει τη θαυματουργία μιας νίκης απέναντι στον ιό, βγαίνουμε από την πανδημία νικητές, συνεχίζουμε όμως να τηρούμε τα Μέτρα» ενώ κατέληξε ευχόμενος: «Χριστός Ανέστη και εύχομαι σε όλους υγεία».

Λίγο μετά τις 19:25 έφτασε το Άγιο Φως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου εν μέσω χαρμόσυνων Κωδωνοκρουσιών. 

Από την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου μοιράστικε σε όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα στους Αγίους Τόπους έλαβε χώρα η Αφή του Αγίου Φωτός:

Πραγματοποιήθηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η Τελετή του Αγίου Φωτός, την οποία σας Μετέδωσε ζωντανά από την Αγία Πόλη η Pemptousia TV , Το Εκκλησιαστικό Τηλεοπτικό Κανάλι 4Ε και το Εκκλησιαστικό Ιστολόγιο Lavaron.com.gr .

Mπορείτε να δείτε εδώ μέρος του βίντεο από την απευθείας μετάδοση της Pemptousia TV σε περιγραφή της Μαρίας Γιαχνάκη και σχολιασμό του Νικόλαου Ζαΐμη.

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου, κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους Προσκυνητές, που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το Μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.

https://www.facebook.com/vlasiskostas/posts/3712505098878712

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο