7 tips για να φτιάξεις την τέλεια κοτόσουπα


Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο τις κρύες μέρες του χειμώνα από ένα πιάτο αχνιστή σούπα κοτόπουλου, με αβγολέμονο ή χωρίς. Κι αν σε ταλαιπωρεί κάποια ίωση, αυτή η σούπα είναι ένα κι ένα για να νιώσεις καλύτερα. Δες λοιπόν πώς θα φτιάξεις ονειρεμένη κοτόσουπα.

* Τα πάντα ξεκινούν από τη σωστή συνταγή. Μπορεί να έχεις μία από τη γιαγιά σου ή να ψάχνεις στο internet, σε κάθε περίπτωση πάντως απέφυγε συνταγές που γίνονται με ήδη ψημένο κοτόπουλο ή όσες απαιτούν να κοιτάς την κατσαρόλα κάθε λίγο και λιγάκι.

* Προτίμησε να βράσεις όλο το κοτόπουλο και όχι μόνο στήθος ή μπούτια, για να πετύχεις ακόμα καλύτερη γεύση. Κι αν αναρωτιέσαι πόσα κιλά να είναι, ένα νωπό κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά είναι ό,τι πρέπει.

* Το μυστικό της καλής κοτόσουπας είναι το καλό κοτόπουλο: το ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό και ο κόκορας είναι ιδανικά γιατί έχουν μπόλικη πέτσα και κολλαγόνο που φτιάχνει τον πιο νόστιμο ζωμό αλλά και την αληθινή γεύση του παλιού, αγνού πουλερικού.

* Στην περίπτωση της κοτόσουπας ξέχνα τη συμβουλή των διαιτολόγων να αφαιρείς την πέτσα από το κοτόπουλο. Η πέτσα του κοτόπουλου δεν είναι καθαρό λίπος, αλλά είναι και πλούσια σε κολλαγόνο που δίνει στη σούπα τη μεταξένια λιπαρότητα που ζητάει. Κι αν πια δεν σου αρέσει καθόλου η πέτσα, αφαίρεσε την μετά στο πιάτο σου!

* Καλό είναι να βράσεις πρώτα μόνο του το κοτόπουλο, για να μπορέσεις να το ξαφρίσεις για όσο χρειάζεται και στη συνέχεια να προσθέσεις τα λαχανικά.

* Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο, το βγάζεις από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και προσθέτεις το ρύζι ή αν προτιμάς φιδέ, τραχανά ή ακόμα και noodles.

* Αν αβγοκόψεις τη σούπα, το αβγολέμονο μπαίνει στο τέλος.

Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82/7-tips-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1/

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο