6 Δεκεμβρίου: Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων, ο Θαυματουργός – Ο Βίος (VIDEO)


Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. στην πόλη Πάταρα της Λυκίας. Οι γονείς του, πιστοί χριστιανοί, είχαν μείνει για πολλά χρόνια άτεκνοι.

Από μικρό παιδί έδειξε την αρετή, και τον ζήλο του για κάθε τι που είχε σχέση με τη Χριστιανική θρησκεία. Θαυμαστό είναι το γεγονός ότι βρέφος ακόμα ο Άγιος αρνούνταν να θηλάσει, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές. Προτιμούσε, από μικρός τις συναναστροφές των ηλικιωμένων. Κοντά στους μεγάλους και στους Γέροντες άκουγε συμβουλές και παραδείγματα, πού τον ωφελούσαν ψυχικά. Άκουγε για τους διάφορους εχθρούς, πού απειλούν την ψυχή και το χαρακτήρα του ανθρώπου. Μάθαινε για τις παγίδες, πού στήνει ο σατανάς στη ζωή των ενάρετων κι έβγαζε πολύτιμα συμπεράσματα. Σε σχετικά μικρή ηλικία Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον θείο του Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο.

Ο Βίος του ήταν αφιερωμένος στην Προσευχή, στην Νηστεία και στην Αγρυπνία. Η μεγάλη αγάπη για το ποίμνιό του, φάνηκε όταν μετά τον θάνατο των γονιών του, μοίρασε όλη του την περιουσία στους φτωχούς..

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο