43ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 (Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης) πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου στην Θεσσαλονίκη


Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 (Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης)  πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου από Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Με 40 χιλιάδες τίτλους βιβλίων, 500 Συγγραφείς και χιλιάδες Επισκέπτες

Ιστορίες και παραμύθια, βιογραφίες και διηγήματα, ποιήματα και μυθιστορήματα βρίσκονται στη Νέα Παραλία. Δεν υπάρχει κίνδυνος το βραδινό αεράκι να τα μπερδέψει μεταξύ τους, ούτε να τα σκορπίσει, αφού είναι καλά φυλαγμένα στο εσωτερικό των βιβλίων. Θα αποκαλυφθούν μόνο στους αναγνώστες που θα τα επιλέξουν και θα γυρίσουν σταδιακά τις σελίδες τους.

Περισσότερους από 40.000 τίτλους βιβλίων θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν φέτος Θεσσαλονικείς και επισκέπτες στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που παρουσιάζει όλη τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή.

«Συνεχίζουμε και φέτος τις παρουσιάσεις βιβλίων στο ύψος του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι πολύ σημαντικό τόσο νέους συγγραφείς, όσο και γι’ αυτούς που έχουν έρθει κι άλλες χρονιές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουν τις επαφές και να ανανεώνουν τις σχέσεις τους με τον κόσμο», δήλωσε στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Φορέα υλοποίησης του Φεστιβάλ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Στα εκθετήρια κατά μήκος της παραλίας, από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου προς τα ανατολικά, φιλοξενούνται φέτος 400 εκδοτικοί οίκοι απ’ όλη τη χώρα και δίνουν το παρών περισσότεροι από 500 Συγγραφείς. «Θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια και σημειώνει μεγάλη επιτυχία, οι συγγραφείς να παρευρίσκονται μέσα στα περίπτερα, να υπογράφουν τα βιβλία τους, να έρχονται σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό και να απαντούν στα ερωτήματά του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρμπουνάκης. Μάλιστα, θα ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα ποιος Συγγραφέας ή Ποιητής βρίσκεται σε ποιο περίπτερο και για πόση ώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στις συναντήσεις αυτές δεν θα υπάρχουν ανεπιθύμητες απουσίες. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος τόνισε ότι η χώρα μας παραμένει από τις πιο πλούσιες παραγωγικές συγγραφικές χώρες στον κόσμο, με τα τελευταία χρόνια να έχει καθιερωθεί ο αριθμός των 9.000 με 10.000 τίτλων νέων βιβλίων. «Βέβαια θυμόμαστε ότι την περίοδο του εγκλεισμού με την πανδημία, υπήρξε για έξι μήνες μια αύξηση των πωλήσεων των βιβλίων, οπότε οι εκδότες μπήκαν στη διαδικασία και τα επόμενα χρόνια να αυξήσουν την παραγωγή τους, με την αύξηση αυτή να κυμαίνεται στο 20-30% και σε ορισμένους εκδοτικούς οίκους ακόμη και στο 40%», σημείωσε. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα κυπριακά γράμματα και στην κυπριακή ποίηση. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, με κορυφαία την εκδήλωση με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τη μεταπολίτευση και τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο στις 20 – 23 Ιουλίου του ’74. Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται δέκα μέρες αργότερα σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας του Europride 2024

43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου 2024

Παραλία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη

5-21 Ιουλίου 2024
Καθημερινά από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 23:00 το βράδυViews: 23


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο