4η Συνάντηση του διαδικτυακού σεμιναρίου “Η Ορθόδοξη θεολογία συνομιλεί με τα ερωτήματα της καθημερινότητας”


Με πολύ ενδιαφέρουσες Εισηγήσεις από αξιόλογους ομιλητές συνεχίζεται το Ελεύθερο Βήμα Προβληματισμού και Διαλόγου που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την προτροπή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Πρόκειται για ένα «Βήμα» που προσπαθεί να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου και να απαντά, με τρόπο άμεσο και πρακτικό, στα ερωτήματα και τις αναζητήσεις του. Δεν αποτελεί στόχευση του μία ενδιαφέρουσα μεν αλλά θεωρητική προσέγγιση θεολογικών ζητημάτων, αλλά πραγματικά ο συγκεκριμένος τρόπος που η διδασκαλία της Εκκλησίας μας καλείται να συντρέξει την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο σημερινός πολίτης του κόσμου.

Αυτή την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, διαδικτυακά στις 7.30 μ.μ., ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας και Μουσικολογίας – Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, θα αναπτύξει το θέμα: «Το πρόβλημα της Διαπαιδαγώγησης. Σκέψεις για την «αόρατη» ή Εξωσχολική Παιδεία και τον προσανατολισμό της Εκπαίδευσης σήμερα. Όταν το σπίτι καλείται να αναδειχθεί σε ένα διαφορετικό «Κρυφό Σχολειό», βιώνοντας και Διδάσκοντας αρχές και αξίες που συχνά έρχονται κόντρα στο ρεύμα της Εποχής».

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν γραπτώς σχόλια και ερωτήματα, ενώ ο Εισηγητής δέχεται και απαντά σε ερωτήσεις που γίνονται εκείνη τη στιγμή.

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της συγκεκριμένης ομιλίας είναι:

https://us02web.zoom.us/j/85225041150?pwd=WEhGU0V2REl0TG5keDdhTFVUU1BVZz09

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όπως και σε άλλες πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας.

Visits: 9


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο