36 χρόνια ΙΘΑΚΗ, 36 χρόνια απεξάρτηση στην Ελλάδα


36 χρόνια δίπλα στους ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους συμπληρώνει η Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ, το πρώτο πρόγραμμα απεξάρτησης στον ελληνικό χώρο. Στη διάρκεια αυτών των ετών το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ υποστήριξε περισσότερα από 15.000 άτομα, άμεσα ενδιαφερόμενους και μέλη οικογενειών, επικαιροποιώντας διαρκώς τη λειτουργία του, ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Η γιορτή για τα γενέθλια της ΙΘΑΚΗΣ θα πραγματοποηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

ΚΕΘΕΑ ΜΟSAIC:

Καλή πρακτική στο προσφυγικό, σύμφωνα με Έκθεση της ΕΕ

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), το ΚΕΘΕΑ ΜOSAIC αποτελεί μία από τις καλές πρακτικές που έχει να επιδείξει η χώρα μας ως προς την υποστήριξη των προσφύγων. Η έκθεση αναφέρεται στο έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ MOSAIC στη στήριξη προσφύγων και μεταναστών με προβλήματα εξάρτησης στην Αθήνα, καθώς και στη συμβολή του στην πρόληψη της εγκληματικότητας και στην κοινωνική ένταξη.

Ένας από τους καρπούς της συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, με αφορμή το ΚΕΘΕΑ RELOAD, είναι η νέα θεατρική παράσταση «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ»(#mia_mera_xwris)

Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε συνεντεύξεις που έδωσαν νέοι, γονείς και θεραπευτές που συμμετέχουν στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το διαδίκτυο, μιας εξάρτησης που αθόρυβα αλλά επιτακτικά καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στις ζωές όλων μας. Η παράσταση ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Βραβείο ΑΙΓΙΣ στο ΚΕΘΕΑ για την απεξάρτηση από το διαδίκτυο

Το Συνέδριο ICT SECURITY WORLD για την ψηφιακή ασφάλεια τίμησε το ΚΕΘΕΑ με το φετινό βραβείο ΑΙΓΙΣ. Η βράβευση αφορούσε τα προγράμματα που έχει δημιουργήσει το ΚΕΘΕΑ για εφήβους και νεαρούς ενήλικες που είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο και τα video games.

Ευρωπαϊκό σχέδιο MEDICI για την ψηφιακή ένταξη

Σήμερα είναι κρίσιμο για τον καθένα από εμάς να μπορεί να έχει πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και να ξέρει να τις χρησιμοποιεί, εάν θέλει να συμμετέχει πλήρως στην κοινωνική και οικονομική ζωή και να είναι ενεργός ως πολίτης. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDICI, στο οποίο μετέχει το ΚΕΘΕΑ, αποσκοπεί στο να αντιμετωπίσει τον ψηφιακό αποκλεισμό ευάλωτων ομάδων, διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή τους στην Ευρώπη των 28.

5ο τουρνουά «Γκολ για την απεξάρτηση» από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Για πέμπτη χρονιά το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, σε συνεργασία με 9 ακόμα σημαντικούς φορείς και ομάδες εργαζομένων της Λάρισας, διοργανώνει το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 «Γκολ για την απεξάρτηση» στις αθλητικές του εγκαταστάσεις, με μόνο έπαθλο τη συντροφικότητα, τη φιλία και τη χαρά του παιχνιδιού.

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και Playback ΔΕΚΑ «Κάτω από τη Γέφυρα»

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διοργανώνει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00 παράσταση της Ομάδας Playback ΔΕΚΑ στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα». Στις παραστάσεις της Ομάδας Playback ΔEKA το κείμενο δημιουργείται επί τόπου και είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού, βασισμένου σε σκέψεις, ιδέες και ιστορίες που μοιράζονται οι θεατές με τους συντελεστές.

Στήριξέ μας!

Στήριξε το ΚΕΘΕΑ ψηφίζοντας τις πρωτοβουλίες που είναι υποψηφίες στον Θεσμό BRAVO ή προσφέροντας εθελοντική εργασία στα θξεραπευτικά του προγράμματα.

Ευχαριστούμε την ESET το ΚΙΚΠΕ (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου), το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο