28 Δεκεμβρίου 2021 η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης καταρτίζει το τριπρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου

28 Δεκεμβρίου 2021 η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης καταρτίζει το τριπρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου

Η 28η Δεκεμβρίου 2021 «κλείδωσε» για τον καταρτισμό του τριπρόσωπου μεταξύ των οχτώ Ιεραρχών της Κρήτης για την Ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα να με το cretalive.gr , όπως όλα δείχνουν, την ημέρα εκείνη θα Συνεδριάσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης ώστε, με μυστική Ψηφοφορία, να αναδειχθούν οι τρεις υποψήφιοι για τη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι κομβική ημερομηνία για την Εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου είναι η 11η Ιανουαρίου αφού τότε ξεκινάει η Συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενώπιον της οποίας θα τεθούν τα ονόματα των τριών Υποψηφίων προσώπων.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενέταξε στους εφησυχάζοντες Αρχιερείς τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο στη Συνεδρίαση της στις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης έχει οριστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος θα κινήσει τις κατά Νόμον Διαδικασίες για τον Καταρτισμό του Τριπροσώπου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και την Αποστολή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Επισκέψεις: 63

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο