«24 Ώρες» στο ‘Αγιον Όρος – Α΄ και B’ Μέρος του Οδοιπορικού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (VIDEO)


Οι «24 ΩΡΕΣ» μας ταξιδεύουν στο Περιβόλι της Παναγίας μέσω ενός Μνημειακού Αφιερώματος, φέρνοντας στο φως προσωπικές ιστορίες Μοναχών Αγιορειτών Πατέρων, Διακονήματα, αλλά και γεγονότα που ακούγονται, αλλά και βιώνονται από κάθε Προσκυνητή…

Σάββατο του Λαζάρου στις 8 Απριλίου, στις 18:30, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του φέρνουν στον ALPHA Κύπρου το Α’ Μέρος του Οδοιπορικού στην Ευλογημένη Γη.

Στο Α΄ Μέρος τα Μέλη της Αποστολής ξεκινούν το Ταξίδι τους με βάρκα από την Ουρανούπολη.

Φτάνουν στις ακτές του Αγίου Όρους και καταλήγουν στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου εκεί ζουν δεκάδες Κύπριοι Μοναχοί Πατέρες.

Οι Αναγνώστες θα ακούσουν την ιστορία του Αγίου Όρους, αλλά και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ενώ θα δουν και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου να συνομιλεί με αρκετούς Αγιορείτες Πατέρες.

Εγκατέλειψαν την κοσμική ζωή με μοναδικό στόχο να σώσουν, όπως λένε, τις ψυχές τους, αλλά και τις ψυχές των συνανθρώπων τους μέσω της Προσευχής!

Παράλληλα με τα εντυπωσιακά πλάνα, το Τηλεοπτικό κοινό έχει την ευκαιρία να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητα και τα Διακονήματα των Μοναχών Αγιορειτών Πατέρων.

Πώς είναι η ζωή εκεί;

Ποια είναι τα πρέπει και τα μη και πώς το Άγιον Όρος καταφέρνει να παραμένει ανάχωμα στον Σύγχρονο κόσμο;

Σε Σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε το Α’ Μέρος του Οδοιπορικού στο Άγιον Όρος!
Οι «24 ΩΡΕΣ» καταγράφουν εικόνες και μαρτυρίες αναζητώντας ταυτόχρονα και όλα όσα αναφέρουν οι Προσκυνητές κάθε φορά που επιστρέφουν από το Άγιον Όρος.

Το φως στα πρόσωπα των Αγιορειτών Πατέρων, η αίγλη του Βυζαντίου, αλλά και τόσες ιστορίες…

Το Β΄ Μέρος του Μνημειακού Αφιερώματος αρχίζει μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha Κύπρου προετοιμάζοντας τους πιστούς για το «Χριστός Ανέστη».

Η Τίμια Ζώνη της Παναγίας που είναι το μοναδικό Κειμήλιο από την Επίγεια παρουσία της Θεοτόκου και οι θαυματουργές εικόνες που βρίσκονται στο Βατοπαίδι, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων Ιερών Κειμηλίων αποκλειστικά για τους τηλεθεατές των 24 ΩΡΩΝ.

Παναγία Βηματάρισσα, Παναγία Παντάνασσα, Παναγία Αντιφωνήτρια και Παναγία Εσφαγμένη, αποκαλύπτουν τις θαυμαστές τους ιστορίες μέσω των Πατέρων της Ιεράς Μονής που μιλούν στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Επίσης θα δούμε Ιερά Λείψανα Αγίων όπως η Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με το Άφθαρτο Αυτί του, καθώς και τον Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου τον οποίο έφτιαξε μετά που οραματίστηκε το «Εν Τούτω Νίκα» .

Ακολούθως οι Μοναχοί Πατέρες μας ανοίγουν και το Σκευοφυλάκιο στο οποίο φυλάσσονται πολλοί Θρησκευτικοί Θησαυροί που βρίσκονται στο Βατοπαίδι μέσα στους Αιώνες.

Στο Β΄ Μέρος θα δούμε και τον Πνευματικό Λόγο των Πατέρων για τα προβλήματα του Σύγχρονου Κόσμου και την πορεία πλεύσης της ανθρωπότητας.

Ποιο το μέλλον της Κύπρου σύμφωνα με τον Γέροντα π. Εφραίμ και γιατί η κατάθλιψη έχει ριζωθεί στις ψυχές πολλών ανθρώπων.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου σε μια «Εξομολογητική» Συνέντευξη μιλά και για την περιπέτεια της Υγείας του όταν Νόσησε με Κορωνοϊό και την Επαναφορά του στη ζωή μετά που οι Μοναχοί Πατέρες τον Σταύρωσαν με τη Ζώνη της Παναγίας στο παρά κάτι του επερχόμενου και «βέβαιου» θανάτου του.

Τι αναφέρουν στην Εκπομπή οι Μοναχοί Πατέρες που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να γνωρίσουν τους Σύγχρονους Αγίους του Αγίου Όρους και πως μπορεί ο άνθρωπος να «κερδίσει» την κάθαρση και την ηρεμία στην ψυχή του.

Μη χάσετε σε Σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη το Β΄ Μέρος ενός επικού αφιερώματος με συγκλονιστικές μαρτυρίες και Εικόνες από το Περιβόλι της Παναγίας.

Σάββατο της Αναστάσεως στις 18:30 με το Επεισόδιο να ολοκληρώνεται μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha Kύπρου.

Παρακολουθήστε το Α’ Μέρος:

Views: 11


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο