2ο Επιστημονικό Συνέδριο – Συμπόσιο «Κρήτη: Τόπος και Τέχνη


Μετά την επιτυχία του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου – Συμποσίου με θέμα «Τι άλλο είναι η τέχνη», το Ηράκλειο καλωσορίζει τις Εργασίες του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου – Συμποσίου με τίτλο «Κρήτη: Τόπος και Τέχνη. Η Κρητική Λογοτεχνία διαχρονικά έμπνευση για όλες τις Τέχνες». Το Συνέδριο – Συμπόσιο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2023 και Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, τον Σύλλογο Φίλων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου και το Εργαστήριο Θεάτρου, Κινηματογράφου και Μουσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Υπό την Αιγίδα του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2023 στην Αίθουσα Φουγάρο (κτίριο ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου) και η Κεντρική Εισήγηση του Συνεδρίου – Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη, με θέμα «Έργα της Κρητικής Λογοτεχνίας στο Θέατρο, τον Κινηματογράφο, τη Μουσική και τις Εικαστικές Τέχνες».

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από Εκπροσώπους των Διοργανωτών, ενώ το δρώμενο της ημέρας Έναρξης αφορά τη Μουσική και θεατρική απόδοση του ποιήματος του Μηνά Δημάκη «Είναι δρόμοι».

Οι Εργασίες του Συνεδρίου – Συμποσίου αναπτύσσονται κατά το διάστημα των επόμενων δύο ημερών (4 & 5 Μαΐου), περιλαμβάνουν Εισηγήσεις και Εργαστήρια και διαμοιράζονται στην Αίθουσα Φουγάρο και σε εκείνη του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου. Εισηγητές των ομιλιών και των Εργαστηρίων είναι επιφανείς άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Καθηγητές Πανεπιστημίου, σημαίνουσες προσωπικότητες από την Εκπαιδευτική Κοινότητα και εγνωσμένου κύρους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Εμμανουήλ Σειραγάκης, Δημήτριος Περοδασκαλάκης, Αντώνιος Καρτσάκης, Αντώνιος Σανουδάκης-Σανούδος, Μαρία Φραγκή, Δημήτρης Μαραμής, Βασιλεία (Λιάνα) Καλοκύρη, Άννα Μαχαιριανάκη, Αντώνης Διαμαντής, Αντώνης Περαντωνάκης, Βασιλική Σοφρά και πολλοί άλλοι.

Η τελευταία ημέρα (5 Μαΐου) περιλαμβάνει τη συνάντηση των Καλλιτεχνικών Σχολείων της Ελλάδας, στην Αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου (15:00-18.30), τα οποία εμφανίζονται με δρώμενα εμπνευσμένα από την Κρήτη και την Κρητική Λογοτεχνία Διαχρονικά.

Η Τελετή Λήξης διανθίζεται και από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ορισμένων Εργαστηρίων και Εργασιών του Συνεδρίου – Συμποσίου.

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου – Συμποσίου στα site: https://esnecongress2023.gr και art-school.gr.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου
  • Σύλλογος Φίλων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου
  • Εργαστήριο Θεάτρου, Κινηματογράφου και Μουσικής του Πανεπιστημίου Πατρών

ΣΤΗΡΙΞΗ

  • Δήμου Ηρακλείου
  • ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου

ΑΙΓΙΔΑ

  • Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Πανεπιστημίου Πατρών

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο