Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κομισιόν να καταδικάσει τις Διώξεις των Χριστιανών


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να καταδικάσει επίσημα τις Διώξεις Χριστιανών, ιδίως από Ισλαμιστικές ομάδες, και να τις αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του Διμερούς Διαλόγου της με τα ενδιαφερόμενα Κράτη.

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρότασή της που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής Dominique Bilde, στο πλαίσιο του ‘Αρθρου 143 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι, στις 12 Ιανουαρίου 2021, η οργάνωση Portes ouvertes δημοσίευσε τον παγκόσμιο δείκτη διώξεων κατά των χριστιανών για το 2020, σύμφωνα με τον οποίο «340 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται ή υφίστανται διακρίσεις Παγκοσμίως λόγω της πίστης τους», με τον αριθμό των Χριστιανών που σκοτώθηκαν να αυξάνεται από 2 983 σε 4 761, σημειώνοντας αύξηση κατά 60 % σε ένα έτος.

Επισημαίνει ακόμη ότι το 91% των Χριστιανών που σκοτώθηκαν, σκοτώθηκαν στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας, όπου δολοφονήθηκαν 3 520 Χριστιανοί.

Επιπλέον, έκθεση η οποία υποβλήθηκε στον Jeremy Hunt, τον τότε Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, αποκαλύπτει ότι το 2019 οι Χριστιανοί αποτελούσαν την πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο και ότι «σε ορισμένες Περιοχές, είναι ασφαλής ο ισχυρισμός ότι το επίπεδο και η φύση των Διώξεων προσεγγίζουν τον ορισμό που δίνεται Διεθνώς για την Γενοκτονία, σύμφωνα με τον ορισμό που ενέκρινε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών».

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω τα οποία περιλαμβάνει στην πρόταση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Dominique Bilde καλεί την Κομισιόν να “καταδικάσει επίσημα τις Διώξεις Χριστιανών, ιδίως από ισλαμιστικές ομάδες, και να τις αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του Διμερούς Διαλόγου της με τα ενδιαφερόμενα Κράτη’.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο