Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Καθεδρικού Σχολείου


Στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Σχολείου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε κατά κάποιο τρόπο τα παιδιά της χορωδίας ως επίγειους αγγέλους, εξαίροντας τη σημασία της συμμετοχής των νέων στη ζωή της Εκκλησίας ακόμα και μέσα από τέτοιες Εκδηλώσεις.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας απόψε και ακούω αυτό το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα. Απόψε, τα πολύτιμα παιδιά μας εντάσσονται στις τάξεις των Αγγέλων, αναπέμπουν δοξολογίες στον Θεό και τραγουδούν τη χαρά στον κόσμο.

Έχω επισκεφθεί πολλές κοινότητες για να συμμετάσχω σε τέτοια υπέροχα Προγράμματα κατά τη διάρκεια της Περιόδου των Χριστουγέννων. Αλλά είναι πολύ ξεχωριστό να βρίσκεστε εδώ στον Καθεδρικό Ναό και στο πνευματικό μας σπίτι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Δεν ξέρω αν μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτά τα προγράμματα για την ουσιαστική συμμετοχή των νέων μας στη ζωή της Εκκλησίας. Οι μαθητές του Σχολείου του Καθεδρικού μας αποτελούν πολύ μεγάλο μέρος της ζωής της «Αγίας Τριάδας» και η πνευματική τους ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντική με την Εκπαιδευτική τους πρόοδο.

Όταν σκεφτόμαστε πώς συμπεριφερόμαστε και Διακονούμε στα παιδιά μας, ας θυμόμαστε πάντα αυτό το ρητό του Κυρίου Ιησού:

Ορᾶτε μὴ καταφρονήσητε ἑνὸς τῶν μικρῶν τούτων· λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι οἱ ἄγγελοι αὐτῶν ἐν οὐρανοῖς διὰ παντὸς βλέπουσι τὸ πρόσωπον τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.

Φροντίστε να μην υποτιμάτε κανένα από αυτά τα μικρά, γιατί σας λέω ότι οι Άγγελοί τους στον Ουρανό βλέπουν συνεχώς το πρόσωπο του Πατέρα μου, που είναι στους Ουρανούς. [1]

Σήμερα, αγαπητοί μου φίλοι, τα «μικρά» μας είναι σε «συνεννόηση» με τον Οικοδεσπότη του Παραδείσου και μας φανερώνουν την ουράνια χορωδία, που τραγουδά τους αίνους της καλής αγγελίας».

[1] Ματθαίος 18:10.

Visits: 25


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο