“Φωνές της Χάλκης – Halki’s Voices” (Μουσική)


Το άλμπουμ “Φωνές της Χάλκης – Halki’s Voices” αποτελεί ένα σπάνιο ηχητικό μουσικό υλικό, με ακούσματα βαθειάς κατάνυξης, από αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, μεταξύ των ετών 1944-1971.

Στο άλμπουμ, καταγράφεται μία ολόκληρη πορεία μέσα στο χρόνο και αναδεικνύεται μία μουσική παράδοση, η οποία – παρά τις ιδιαιτερότητές της – έχει ως βάση την Πατριαρχική ψαλτική παράδοση της Μητέρας Εκκλησίας. Στις ιστορικές ηχογραφήσεις, εκτός του Ψαλτικού Χορού της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, συμμετέχει, μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προλογίζοντας και επευλογώντας την έκδοση, σημειώνει:

“Είναι λίαν παρήγορον το γεγονός ότι εις μίαν εποχήν λήθης της παραδόσεως και εκκοσμικεύσεως του πολιτισμού μας αποδίδεται ο πρέπων σεβασμός εις την καλλίκαρπον Μουσικήν παράδοσιν της Μητρός Εκκλησίας και πραγματοποιούνται εκδόσεις αποδεικνύουσαι την καρποφόρον συνέχισιν αυτής εις δόξαν του υπό των αγγελικών δυνάμεων αεννάως υμνουμένου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ψυχικήν ανάπαυσιν και ωφέλειαν των ακροωμένων αυτάς απανταχού της οικουμένης πιστών τέκνων αυτής”.

Μπορείτε να βρείτε το άλμπουμ στα ψηφιακά καταστήματα εδώ:

⬇https://orcd.co/halkisvoices

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο