Υπουργείο Παιδείας: Laptop και tablet μόνο στα σχολεία, όχι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές (Νέα εγκύκλιος)


Η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών / συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της Σχολικής Μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).

Διευκρινίσεις έδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η νέα εγκύκλιος:

Σε συνέχεια του υπ. αριθμ. πρωτ. σχετικού Εγγράφου Φ.478.6/74/43904/Α2/7.4.2020, σας διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση εκ μέρους Εκπαιδευτικών και Μαθητών είναι ευρύτατη σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η Εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που προσέφερε το ΥΠΑΙΘ, αμέσως μετά την αναστολή της λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών / συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της Σχολικής Μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (Εκπαιδευτικών ή μαθητών).

Η Καταγραφή αυτή σχετίζεται με Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική Αναβάθμιση της παρεχόμενης Εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων Εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια Νέων Δεξιοτήτων Μαθητών και Εκπαιδευτικών σε όλες τις Βαθμίδες της Εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της Διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης.

Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των Σχολικών Μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται.

Δείτε το έγγραφο εδώ

Η συγκεκριμένη πρόσφατη Εγκύκλιος πάντως ανέφερε πάντως πως το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προβεί στην προμήθεια και παροχή laptop και tablet στα Σχολεία για Εκπαιδευτικούς και Μαθητές.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στους Διευθυντές των Σχολείων, στόχος ήταν:

α) Να υποστηριχθεί άμεσα η Εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την Περίοδο Αναστολής Λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού όσο και μετέπειτα στην ποιοτική Αναβάθμιση της παρεχόμενης Εκπαίδευσης για την υποστήριξη των Εκπαιδευτικών στόχων, για την Ανάπτυξη νέων Δεξιοτήτων Μαθητών και Εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της Διδασκαλίας και των νέων μορφών μάθησης.

β) Να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην Εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί Εκπαιδευτικοί και Μαθητές (σε όλες τις Βαθμίδες Εκπαίδευσης) είτε σε Περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες Περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της Χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού.

Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων / κηδεμόνων)

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την καταγραφή των αναγκών της ανωτέρω Δράσης σε επίπεδο Σχολικής Μονάδας και να το αποστείλετε στο τμήμα Μελέτης και Προμήθειας Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική Διεύθυνση akonstantaras@minedu.gov.gr , έως την Πέμπτη 9/4/2020 και ώρα 12.00.

Η καταγραφή θα γίνει αυστηρά με τη χρήση (συμπλήρωση) της συνημμένης φόρμας σε μορφή excel. Η τήρηση της ανωτέρω προθεσμίας είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Σημειώνεται ότι η μη υποβολή των αναγκών εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σας στην πράξη.


Πηγή: alfavita.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο