Το WhatsApp προσπαθεί να περιορίσει τη ζημία από τις αλλαγές στην πολιτική του


Οι πρόσφατες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του WhatsApp προκάλεσαν αντιδράσεις και οδήγησαν στην απομάκρυνση πολλών χρηστών που αναζήτησαν εναλλακτικές πλατφόρμες σαν το Signal. Η εταιρεία προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά και κάνει ότι μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, γιατί σύμφωνα με την ίδια απλά οι αλλαγές μεταφράστηκαν λάθος.

Σύμφωνα με ένα συνοπτικό και περιεκτικό infographic που δημοσίευσε η WhatsApp στο Twitter, ούτε η εφαρμογή της ούτε το Facebook δεν μπορούν να διαβάζουν ιδιωτικά μηνύματα ή να ακούνε κλήσεις. Το messaging app δεν κρατάει αρχεία με τα μηνύματα και τις κλήσεις κανενός χρήστη, και δεν μοιράζεται τις επαφές των χρηστών με το Facebook.

Τα Facebook και WhatsApp δεν μπορούν να δουν την τοποθεσία των χρηστών – εκτός αν δώσει ο ίδιος την άδεια – και το messaging app δεν γνωρίζει τι γίνεται στις ομαδικές συνομιλίες. Επιτρέπει τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα και οι χρήστες του μπορούν να κατεβάζουν τα δεδομένα τους όποτε το θελήσουν. Με λίγα λόγια, η υπηρεσία προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση και πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους στους χρήστες.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο