Το TEDxUniversityof Macedonia ετοιμάζεται για το δικό του «Crescendo», για 8η χρονιά (VIDEO)


Το TEDxUniversityofMacedonia για όγδοη χρονιά ετοιμάζεται για το δικό του “Crescendo” στις 8 Μαΐου 2021. Η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης γίνεται η virtual οθόνη του TEDxUniversityofMacedonia. Κάθε ιδέα που αξίζει να διαδοθεί είναι μια ώθηση για να διατηρήσουμε τον ρυθμό στη ζωή μας. Με 7 ομιλίες και 3 performances η φετινή διοργάνωση “μεγαλώνει” ακόμα περισσότερο και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, αφού θα λάβει τη μορφή ενός Virtual Experience!

To Crescendo χαρακτηρίζεται ως ένας μουσικός όρος ο οποίος αναφέρεται στην βαθμιαία αύξηση της έντασης. Προερχόμενο από την ιταλική λέξη cresere, που σημαίνει “μεγαλώνω”, αφορά το σημείο του κομματιού όπου προοδευτικά ο ήχος αυξάνεται. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει την διαδικασία της κλιμάκωσης. Άλλωστε, συχνά εστιάζουμε στην ύψιστη στιγμή ξεχνώντας ότι η πορεία πριν την κορυφή είναι εξίσου σημαντική.

Το TEDxUniversityofMacedonia, ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το μεγαλύτερο νεανικό event της Βόρειας Ελλάδας, αποτελεί ανεξάρτητη διοργάνωση η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του TED, με στόχο την διάδοση ιδεών και το έναυσμα για αλλαγή και δράση.

Ένα από τα πρόσωπα που θα ανέβουν φέτος στο κόκκινο χαλί του TEDxUniversityofMacedonia είναι η Ορσαλία Παρθένη (Σχεδιάστρια Μόδας και κάτοχος γνωστού οίκου Parthenis). Μαζί της πολλοί ακόμα ομιλητές που θα διαδώσουν ιδέες που αξίζει να ακουστούν. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η Σοφία Κουρτίδου (μουσικός και παρουσιάστρια).

Το θέμα μας θυμίζει πως σε έναν κόσμο αβέβαιο και διαρκώς μεταβαλλόμενο, η συνεχής εξέλιξη είναι αναπόφευκτη, καθώς η ανάπτυξη και η αλλαγή είναι εναρμονισμένες με τη ζωή τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Έτσι και το Crescendo του 8ου TEDxUniversityofMacedonia στις 8 Μαΐου 2021 έρχεται είτε με τρόπο ρυθμικό είτε ξαφνικό να φέρει μια νότα αλλαγής μέσω ενός Virtual Experience.

Τα εισιτήρια για το main event του TEDxUniversityofMacedonia που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο