Το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (LIVE)


Το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή την Εορτή των Τριών Ιεραρχών Διοργανώνει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2021, 18.00-21.00 Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«…ἄνδρες οἱ Νομοθετούντες, διὰ τοῦτο κατὰ γυναικῶν ἡ Νομοθεσία»
Η σχέση ανδρών και γυναικών στην Εκκλησία και στην κοινότητα.



Η Ημερίδα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των Δράσεων που έχει χαράξει το Ίδρυμα, στοχεύοντας στην ανάληψη πρωτοβουλιών με κυρίαρχο στόχο την πρόληψη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, ένα φαινόμενο το οποίο παρουσιάζει ραγδαία αυξητικές τάσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδος περιλαμβάνει την Διοργάνωση δύο Συνεδριών με τα παρακάτω θέματα:


Άνδρες και γυναίκες στις σύγχρονες εκκλησιαστικές κοινότητες:

Μια συζήτηση για τους Ρόλους του Άνδρα και της Γυναίκας μακριά από παλαιά στερεότυπα.

Ο Ρόλος της Αγωγής:

Ομιλητές:

Παναγιώτης Νικολόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Ευγενία Κατούφα, Δημοσιογράφος
π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας», Εκπαιδευτικός

Επαναπροσδιορίζοντας τις οικογενειακές σχέσεις, η οπτική της Ποιμαντικής Διακονίας:

Ομιλητές:

π.Βασίλειος Θερμός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων π. Βαρνάβας Γιάγκου, Υπεύθυνος Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Βασικοί σκοποί της Ημερίδος είναι:


Ο Διάλογος ανάμεσα στους ειδικούς που μελετούν το φαινόμενο, στους ειδικούς που εργάζονται καθημερινά σε δομές πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας και με κάθε πολίτη ή / και πιστό που θεωρεί ότι η βία στιγματίζει την κοινωνία μας.

Ο Διάλογος των ανθρωπιστικών Επιστημών με την Ορθόδοξη Θεολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στην μακραίωνη Παράδοση της τελευταίας επάνω σε θέματα όπως η ακεραιότητα-ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου και η υπέρβαση των στερεοτύπων τα οποία πλήττουν τη σχέση άνδρα και γυναίκας στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης της ενδοοικογενειακής βίας του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας, (Κωστή Παλαμά 7, 111 41, Αθήνα) και θα Μεταδοθεί Ζωντανά μέσω ZOOM.
Λόγω των συνθηκών αλλά και του περιορισμένου χώρου, όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν δια ζώσης, θα πρέπει να το δηλώσουν στην Αίτηση Συμμετοχής τους.

Η Είσοδος θα επιτραπεί μόνο με την επίδειξη Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Βεβαίωση Νόσησης.

Για Δηλώσεις Συμμετοχής: protovoulia21@gmail.com

Visits: 32


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο