Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής για την Εκδημία του Μητροπολίτου Κινσάσα


Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής με βαθιά θλίψη και συνοχή καρδίας Αναγγέλλει την προς Κύριον Εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσα κυρού Νικηφόρου.

Ο Αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε μια αγία μορφή και από τα σημαντικότερα στελέχη του Αλεξανδρινού Θρόνου. Διηκόνησε με αφοσίωση προσφέροντας ταπεινά τον εαυτό του θυσία στην Ιεραποστολή της Αφρικής.  

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, με αισθήματα βαθιάς ανθρώπινης λύπης, Ετέλεσε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νικηφόρου.

Τοποτηρητής της Χηρευούσης Μητροπόλεως Ωρίσθη, Εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσα, Εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη το έτος 1949. Μετά την Αποφοίτησή του από το Πρακτικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Εφοίτησε στο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης (1967-1969).

Το Έτος 1975 Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 1999 Ανηγορεύθη Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της ιδίας Σχολής.

Το 1971 Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Χανίων. Την 22α Αυγούστου του ιδίου Έτους χειροτονήθηκε Διάκονος.

Το1977 Εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος, Διωρισθείς Καθηγητής στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και εν συνεχεία Αναπληρωτής Σχολάρχου, το δε 1988, κατόπιν Προτάσεως της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους ωρίσθη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολάρχης.

Το 1978 Εχειροτονήθη Πρεσβύτερος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομο, προχειρίσθη δε Αρχιμανδρίτης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Νικόδημο.

Τὸ 1997 παρητήθη από την Σχολαρχία της Αθωνιάδος και κατόπιν Προσκλήσεως του Μακασιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, ανέλαβε την οργάνωση του πρώτου Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Αργυρόκαστρο.

Από το έτος 2006 μετέχει στην Διοίκηση του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», όπου και Διδάσκει. 

Συνέγραψε πολλές Επιστημονικές Μελέτες, ενώ έλαβε μέρος σε διάφορα Συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Την 7η Οκτωβρίου 2010, τη προτάσει της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, Εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο