Το Κοινοβούλιο της Συρίας Ενέκρινε Ψήφισμα που καταδικάζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Το Κοινοβούλιο της Συρίας ψήφισε Υπέρ του Ψηφίσματος που καταδικάζει την Αρμενική Γενοκτονία στην Επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 20ού αιώνα, ενημέρωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων SANA.

Η Λαϊκή Συνέλευση της Συρίας (Κοινοβούλιο) Ενέκρινε ομόφωνα το Νομοσχέδιο, περιγράφοντας τη Γενοκτονία ως «ένα από τα πιο άγρια ​​εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος».

Η Ημέρα Μνήμης  της Αρμενικής Γενοκτονίας επισημαίνεται Ετησίως στην Αρμενία στις 24 Απριλίου.

Την ημέρα εκείνη το 1915, οι Απελάσεις της Αρμενικής διανόησης ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη (Οθωμανική Αυτοκρατορία).

Ο όρος Αρμενική Γενοκτονία χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις μαζικές Απελάσεις και δολοφονίες Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918).

Η Τουρκία δεν δέχεται τη χρήση του όρου «Γενοκτονία» για αυτά που αποκαλεί «γεγονότα του 1915», λέγοντας ότι υπήρξε αδελφοκτόνος πόλεμος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία τότε και όλες οι πλευρές είχαν πολλά θύματα.

 Η Άγκυρα άνοιξε τα Οθωμανικά Αρχεία της και κάλεσε τους Ιστορικούς να τα μελετήσουν για να αναπτύξουν μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα.
 Η Τουρκία αντιδρά με έντονο ζήλο σε κάθε προσπάθεια Αναγνωρίσεως του γεγονότος της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο