Το Ισραήλ κλείνει τα Σύνορα – Ανησυχία για τα Χριστούγεννα στους Αγίους Τόπους


Το Ισραήλ κλείνει τα Σύνορα.

Ανησυχία και για τα Χριστούγεννα στους Αγίους Τόπους.

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αποφάσισε να κλείσει τα Σύνορά της εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, που εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική. Η ανησυχία για την εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον έχει γεμίσει με ανησυχία το κράτος του Ισραήλ ενώ την ίδια ώρα η απόφαση να κλείσουν τα Σύνορα απομονώνει και πάλι τους Αγίους Τόπους από τους Προσκυνητές ενόψει των Χριστουγέννων μιας και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί αυτή η νέα απειλή.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η Κυβέρνησή του θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την Είσοδο στην Επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του SARS-CoV-2.Την ίδια ώρα διεμήνυσε ότι θα επανενεργοποιηθεί η αξιοποίηση τεχνολογίας παρακολούθησης των κινήσεων προσώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, που συνήθως γίνεται για αντιτρομοκρατικούς σκοπούς, για τον ίδιο λόγο.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να εγκριθεί από την Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή και αν εγκριθούν οι πρώτες 14 μέρες Απαγόρευσης Εισόδου ίσως αυτό να είναι μόνο η αρχή ενός παρατεταμένου εγκλεισμού.

Visits: 16


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο