Την Πολιούχο της Παναγίας Υπαπαντής θα γιορτάσει η Καλαμάτα – Το Πρόγραμμα από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας (VIDEO)


Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6,30 μ.μ., στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ευθύς αμέσως και περί ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης Λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος, στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης.

Τον Εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων (από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο), Ιλίου  κ.κ. Αθηναγόρας, Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος, Ιερισσού κ.κ.Θεόκλητος, Σιατίστης  κ.κ. Αθανάσιος, Λήμνου κ.κ. Ιερόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών  κ.κ. Φιλόθεος και ο οικείος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Επίσης θα παραστούν ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, Εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Εορτασμό της Υπαπαντής θα συμμετέχουν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων έχει οριστεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Κατά τους Εορτασμούς αναμένεται να παραστούν πολλά Μέλη της Πολιτικής Ηγεσίας, της Αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2020, μετά την ολοκλήρωση της Πολυαρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Φιλαρμονικών, σε Κεντρικές οδούς της Πόλεως (Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο