Τέτοια σήψη, δεν υπήρξε ποτέ ξανά στην Ελλάδα


Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Δεν πάει άλλο. Τόση σήψη. Τόση κατρακύλα. Αποτελμάτωση των πάντων και διάβρωση, των θεσμών, των ηθών, των αρχών και των αξιών της Ελληνικής κοινωνίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε απόλυτη παρακμή. 

Ανώτατος δικαστής συλλαμβάνεται για εγκληματικές πράξεις. Διακινούσε κοκαΐνη σε νέους, για να του ικανοποιούν τις αρρωστημένες του σεξουαλικές φαντασιώσεις. Αυτός ο άνθρωπος έχει διαχειριστεί ζωές. Έχει αποφασίσει για την ενοχή και την αθωότητα αμέτρητων συμπολιτών μας σε πολύ σοβαρές υποθέσεις. 

Δεν είναι όμως η πρώτη περίπτωση διεφθαρμένου δικαστή τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δυστυχώς είναι πολλά τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αυτό σημαίνει ότι η δικαιοσύνη δεν πάει καλά. Αυτό φυσικά το έχουν διαπιστώσει στο εξωτερικό, γι’ αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση μας εγκαλεί για διαφθορά στη δικαιοσύνη και μας ζητά την άμεση λήψη μέτρων. Μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας δεν βλέπει το πρόβλημα ή κλείνει τα μάτια για να μη βλέπει ό,τι δεν το συμφέρει.  

Από την άλλη δημοσιογράφος μπουκάρει στο θέατρο με φίλους της μπράβους και κατεβάζει παράσταση, επειδή δεν της άρεσε το περιεχόμενό της και δεν κινούνται αυτεπάγγελτα οι αρχές για τη σύλληψή τους, παρά την άμεση δημοσιοποίηση του περιστατικού. Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, πλην της ΕΣΗΕΑ, που την παραπέμπει στο πειθαρχικό της όργανο. Οι άλλοι προφανώς φοβούνται τους ισχυρούς φίλους της εν λόγω κυρίας και σιωπούν, μπρος στην αποτρόπαια αυτή πράξη. 

Επίορκοι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας, πάνω από είκοσι, συλλαμβάνονται για σύσταση συμμορίας που εξέδιδε πλαστά έγγραφα για να φυγαδεύονται βαρυποινίτες και παράνομοι αλλοδαποί, έναντι φυσικά αδράς αμοιβής. 

Πριν από όλη αυτή τη σαπίλα, είχαμε τη σύλληψη και προφυλάκιση των Λιγνάδη και Φιλιππίδη, για βιασμούς, και άλλα πολλά αδικήματα. Καθόλου τυχαία πρόσωπα και τα δύο.

Ο πρώτος, εκλεκτός της άρχουσας τάξης. Της επιχειρηματικής ελίτ και του πολιτικού κατεστημένου. Ο δεύτερος, εκλεκτός της επιχειρηματικής ελίτ και πανίσχυρος στο χώρο του θεάτρου. 

Όλα αυτά μαζί, δείχνουν πόσο έχει σαπίσει η κοινωνία σε όλα τα επίπεδα και η σαπίλα έχει μολύνει και το τελευταίο της κύτταρο. 

Ρώτησα παλιούς πολιτικούς, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θεωρούνται άφθαρτοι από το σύνολο της κοινωνίας, αν θυμούνται κάτι αντίστοιχο στα χρόνια της ζωής τους και της ενασχόλησής τους με τα κοινά, μήπως και μου διαφεύγει κάποια περίοδος την οποία ενδεχομένως λόγω ηλικίας να μην έζησα. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη. Ποτέ δεν ζήσαμε τέτοια κατάντια και τέτοια παρακμή. Ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους που πέρασε η χώρα, τα πράγματα δεν είχαν φτάσει τόσο χαμηλά την κοινωνία και μάλιστα σε βαθμό τέτοιο, που να ακουμπάει η κατάντια όλους τους θεσμούς. 

Αυτό όμως που επισήμαναν ιδιαίτερα, είναι ότι δεν μπορεί να περιμένεις κάτι διαφορετικό, όταν όλα τα μέσα ενημέρωσης προάγουν καθημερινά τη σαπίλα, την ανωμαλία και την αθλιότητα από το πρωί ως το βράδυ.  

Η δυσφορία του κόσμου είναι μεγάλη, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Όλους αυτούς που συνεχίζουν να συντηρούν αυτή την κατάσταση, ίσως τους έχει θαμπώσει η εφήμερη εξουσία και δεν καταλαβαίνουν πως ο κόσμος είναι σαν καζάνι που βράζει, έτοιμος να εκραγεί.  

Θεωρούν πως τα όρια αντοχής και ανοχής του είναι απεριόριστα. Πλανώνται πλάνην οικτράν και να θυμούνται, οι καιροί ου μενετοί. Ας αλλάξουν λοιπόν ρότα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας.   

 

Πηγή: www.politispress.gr

Visits: 29


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο