Σύσταση Παρατηρητηρίου Υγειονομικών κρίσεων από την Εκκλησία της Ελλάδος


Ανέθεσε στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο και στον Ειδικό Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου την Εξέταση και υλοποίηση προτάσεως για την Σύσταση Παρατηρητηρίου κοινωνικών και Υγειονομικών Κρίσεων, Πανδημιών κ.ά., με το οποίο θα συνεργάζονται ειδικοί Επιστήμονες και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής.

Αποφάσισε την από τούδε και στο εξής προσφορά και Αποστολή των δέκα Τόμων των Πρακτικών των δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε επιφανή πρόσωπα και Βιβλιοθήκες.

Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος περί:

Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος περί της συγκλήσεως, την 17η Απριλίου 2021, της Β’ Εθνοσυνελεύσεως των Νέων με γενικό θέμα: «Το ανολοκλήρωτο 1821».

Τα επιμέρους θέματα θα επεξεργασθούν έξι ομάδες από το σύνολο των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατήρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα Υποψηφίων Κληρικών προς Εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων. Ασχολήθηκε ακόμη με θέματα Συνοδικών Επιτροπών και Ιερών Μητροπόλεων και με τρέχοντα Υπηρεσιακά ζητήματα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο