Συνεχίζονται οι Εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος – Επί τάπητος το Μάθημα των Θρησκευτικών


Φωτογραφία: Γεώργιου Φερδή

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Συνεδριάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της Αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και για την μην αναγραφή του Θρησκεύματος και της Ιθαγένειας στα Απολυτήρια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την Συνεδρίαση της επόμενης ημέρας θα τεθεί το θέμα του Μαθήματος των Θρησκευτικών.

Παράλληλα, συνεχίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Εβδομάδα με τα Άρθρα που αφορούν στις Σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία και τον Πολιτικό Όρκο. Η συζήτηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνέρχεται σε μία καθοριστική Περίοδο, με δεδομένες τις εξελίξεις, αλλά και ενόψει της Συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Οκτώβριο του 2019.

Η Ιεραρχία καλείται να εκλέξει τρεις νέους Μητροπολίτες για τις Χηρεύουσες Ιερές Μητροπόλεις που έχουν χηρέψει {(α) Φθιώτιδος, (β) Καλαβρύτων & Αιγιαλείας και (γ) Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου) αλλά και δύο Βοηθούς Επισκόπους.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά την Συνεδρίαση στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, κατόπιν Εισηγήσεως των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Περί του Ουκρανικού Ζητήματος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Αναγνώρισε το κανονικό Δικαίωμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της Αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η Ημερήσια Διάταξη για την Ιεραρχία του επόμενου Οκτωβρίου 2019 έχει ήδη βγει, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ Ιερώνυμος αναζητεί τρόπο ώστε η Απόφαση αυτ να ληφθεί τότε.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο